Mökki saaressa – Helposti vuokraamalla

Miltä kuulostaisi viettää lomaa saaressa viihtyisässä vuokramökissä? Suomen noin 180 000 saaressa on mistä valita, sillä vaihtoehtoja riittää sisämaan saarista ulkomerellä sijaitseviin kallioisiin luotoihin. Saaristomökit tarjoavat puitteet rauhoittavalle lomalle, sillä saarten rannoilla arjen kiireet unohtuvat hetkessä. Näissä kohteissa pääset osaksi luontoa monin eri tavoin: kalastamalla, melomalla, saunomalla, uimalla, veneilemällä ja retkeilemällä. Jos et omista omaa venettä, moniin saariin pääsee kätevästi myös siltaa pitkin tai ilmaisilla yhteysaluksilla.

Kaikki Gofinlandin saaristomökit löydät kätevästi tämän linkin takaa. Mökkiä etsivän kannattaa tutustua myös perinteisten suosikkialueiden – Turun saariston, Saaristomeren, Tammisaaren saariston kansallispuistonItäisen Suomenlahden kansallispuiston ja Saimaan – vapaisiin vuokramökkeihin.

Rentoudu saariston rauhassa – löydä mökki saaresta Turun edustalla

Turun saaristo on yksi kauneimpia mahdollisia paikkoja mökkiloman viettoon saaressa. Maailman kauneimmaksi kehuttu Turun saaristo koostuu yli 20 000 saaresta ja luodosta, joista valtaosa on säilynyt luonnontilaisena. Turun saaristossa et tarvitse edes omaa venettä, sillä moniin saariin pääsee tutustumaan saaristolautoilla, yhteysaluksilla tai siltoja pitkin. Erinomaisia kohteita mökkilomalle ovat muun muassa Houtskarin, Nauvon, Korppoon ja Rymättylän alueet lukuisine saarineen sekä Stormälön saari Airistossa. Valitse mieleisesti vuokramökki saaristoloman tukikohdaksi ja vietä ikimuistoinen kesäloma Turun saaristossa. Kierrä Saariston Rengastie tai Pikku Rengastie, tutustu Turun saariston kiehtoviin nähtävyyksiin tai vietä aikaa leppoisasti saunoen, kalastaen, meloen tai Turun saariston luontopoluilla retkeillen.

Lue lisää