Paljakka

Paljakka
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Paljakka – Majoitus ja mökit

Paljakka on Kainuussa, Puolangan kunnassa sijaitseva matkailukeskus, jossa on mahdollisuus mökkeillä laskettelurinteiden ja muiden matkailupalveluiden välittömässä läheisyydessä. Paljakan mökit sijaitsevat noin tunnin ajomatkan päässä Kajaanista, joten täällä lomaillessa saa nauttia luonnonrauhasta hyvien palveluiden äärellä. Selaa valikoimaamme ja löydä sinulle sopivin majoitus Paljakasta!

Nauti laskettelusta mökkeilyn lomassa

Paljakan suurin vetonaula on alueella toimiva laskettelukeskus, joka sijaitsee 340 metriä korkean Teeriharjun rinteillä. Yhteensä 17 laskettelurinnettä, 5 valaistua rinnettä, 7 hiihtohissiä sekä alueella toimiva välinevuokraamo ja hiihtokoulu palvelevat kaikkia laskettelun ja lumilautailun ystäviä.

Paljakan laskettelukeskus toimii nykyään tiiviissä yhteistyössä Ukkohallan kanssa, minkä ansiosta saman laskupäivän aikana voi kätevästi lasketella vaikka molemmissa keskuksissa. Paljakan ja Ukkohallan välillä liikennöivä skibussi vie matkailijan 20 minuutissa vaaralta toiselle. Yhteensä keskuksista löytyy peräti 31 rinnettä, 11 hissiä ja 4 parkkia, joten Kainuun vaaroilla mökkeilee helposti pidempäänkin. Kokeneempien laskijoiden iloksi Paljakassa ja Ukkohallassa on hyvät mahdollisuudet myös off piste -hiihtoon.

Mahdollisuudet aktiiviseen mökkilomaan

Laskuaktiviteettien lisäksi Paljakasta löytyy mökkeilijöille myös paljon muuta tekemistä. Talviaikaan alueen rinteillä on upeat mahdollisuudet lumikenkäilyyn, sillä hyville lumikenkäreiteille pääsee jo suoraan vuokraamon läheisyydestä. Lumikengillä liikuttaessa kohteeksi kannattaa ottaa Paljakan vaaran huippu tai vaihtoehtoisesti esimerkiksi Rakennusjärvellä sijaitseva kota.

Talvella Paljakassa pääsee kätevästi myös hiihtämään, sillä peräti 100 km pitkä latuverkosto tarjoaa runsaasti koettavaa useammankin päivän ajaksi. Luonnonrauhasta saa nauttia myös pilkkiessä ja hyvällä tuurilla alueen erämaajärvistä tarttuu mukaan myös kotiin vietävää saalista. Mikäli haaveena on kokea vauhdikkaampia aktiviteetteja, Paljakassa on tarjolla myös moottorikelkkojen vuokrausta ja ohjattuja moottorikelkkasafareita.

Mökin vuokraaminen Paljakasta mahdollistaa monipuolisen loman myös kesällä ja syksyllä. Retkeile alueen 100km pitkällä vaellusreitistöllä, kokeile kalaonnea kalastuspuistossa, koe Louhenjoki kanootin kyydistä tai tyydy ihastelemaan upeita maisemia vaaran huipulta. Näiden aktiviteettien lisäksi Paljakasta löytyy myös paljon muuta tekemistä: frisbeegolf-rata, minigofkenttä, maastopyöräilyreittejä, mönkijävuokrausta ja jopa islanninhevosvaelluksia!

Varaa majoitus tai mökki Paljakasta

Paljakan lukuisista aktiviteeteista saa eniten irti vuokraamalla mökin matkailukeskuksen välittömästä läheisyydestä. Löydä sinulle sopivin majoitus Paljakasta ja valmistaudu elämykselliseen lomaan Kainuun vaaroilla. Alta löydät Gofinlandin suosituimmat Paljakka-mökit!

Katso lähialueilta myös