Perhelomat Suomen luonnossa

Perheen kanssa matkailevalle on tarjolla mielenkiintoisia matkakohteita ympäri Suomen, sillä loman aikana voi tutustua esimerkiksi eläintarhojen, huvipuistojen, tiedekeskusten, hiihtokeskusten, kylpylöiden ja vesipuistojen tarjontaan. Matkailukohteiden välittömässä läheisyydessä on tarjolla runsaasti vuokramökkejä, jotka takaavat hienot puitteet elämykselliselle perhelomalle.

Eläintarhat – tutustu eksoottisiin eläimiin

Suomalaisten eläintarhojen valikoima vaihtelee suurimmista keskuksista – Korkeasaaresta, Ähtärin eläinpuistosta, Ranua Zoosta ja Turun Zoolandiasta – pieniin ja viihtyisiin kotieläinpihoihin. Suomesta löytyvissä eläintarhoissa voit tutustua perinteisten kotieläinten ja pohjoisen luonnon asukkaiden lisäksi myös eksoottisiin otuksiin: esimerkiksi Turussa voit törmätä laamoihin, Ranualla asustelee jääkarhuja ja Ähtäriin on tulossa jopa pandoja!

Huvipuistot ja teemapuistot – elämyksiä koko perheelle

Vauhdikkaista aktiviteeteista kiinnostuneen lomailijan kannattaa tutustua Suomessa sijaitseviin huvipuistoihin. Tuttujen klassikkokohteiden, Helsingin Linnanmäen ja Tampereen Särkänniemen vaihtoehtoja löytyy myös muualta: tutustu esimerkiksi Alahärmän PowerParkin, Kouvolan Tykkimäen ja Jyväskylässä sijaitsevan Nokkakiven Puiston tarjontaan.

Varsinaisten huvipuistojen lisäksi Suomesta löytyy myös monia muita suosittuja matkailukeskuksia. Lasten ja nuorten suosiossa ovat esimerkiksi seikkailuihin kutsuva Angry Birds Activity Park Vuokatissa, perheen pienimmille suunnattu Puuhamaa Tervakoskella ja monipuolisuudestaan tunnettu Visulahden matkailukeskus Mikkelissä. 

Naantalin Muumimaailma – lähde seikkailulle sadunhohtoiseen saareen

Televisiosta ja elokuvista tutut Muumihahmot ovat kaikkien tavattavissa Naantalin Muumimaailmassa. Kauniilla, luonnonläheisellä saarella sijaitseva Muumimaailma on yksi Suomen suosituimmista perhekohteista, joka vetää puoleensa runsaasti kävijöitä aina Aasian maita myöten. Muumimaailmassa jos jossain lasten mielikuvitus pääsee valloilleen!

 
Naantalin vuokramökit
 

Tiedekeskukset – tyydytystä tiedonnälkään

Suomessa sijaitsevat tiedekeskukset tarjoavat tyydytystä lasten loppumattomaan tiedonnälkään. Suurten keskusten kohteet, Vantaan Heureka ja Oulun Tietomaa tekevät vaikutuksen mielenkiintoisilla teemanäyttelyillään. Rovaniemen Arktikum on keskittynyt pohjoisen kulttuurin esittelyyn ja sen välittömästä läheisyydessä sijaitsevassa Tiedekeskus Pilkkeessä pääsee tutustumaan luonnonläheisiin näyttelyihin.

Joulupukin pajakylä ja Santapark – joulun taikaa ympäri vuoden

Kaikkien lasten ja lastenmielisten iloksi Joulupukki on tavattavissa henkilökohtaisesti vuoden jokaisena päivänä! Rovaniemellä sijaitsevassa Joulupukin pajakylässä voi tutustua Joulupukin kammariin, pääpostiin ja lukuisiin kauppoihin. Pajakylän lähellä sijaitseva Santapark puolestaan on jouluteeman ympärille rakentunut elämyskeskus, jossa voi muun muassa vierailla tonttujen työpajassa, tehdä ostoksia, nauttia ravintolan antimista jääbaarissa ja osallistua tonttukouluun!

 
Rovaniemen vuokramökit
 

Hiihtokeskukset – talvimatkailijan suosikkikohteet

Suomen lukuisat hiihtokeskukset ovat auki pääsääntöisesti aina marras-joulukuulta vapun tienoille saakka. Pohjois-Suomen suurimpien hiihtokeskusten, Levin, Ylläksen, Pyhän ja Rukan lisäksi suosittuja kohteita löytyy myös etelämpää – muun muassa Sotkamon Vuokatista, Kuopion Tahkolta ja Jämsän Himokselta. 

Kylpylät ja vesipuistot – nautinnollisia lomapäiviä kelistä riippumatta

Kylpylöissä ja vesipuistoissa on mahdollista nauttia saunojen ja porealtaiden lämmöstä vuoden ympäri. Perheen pienimpien iloksi tarjolla on myös lastenaltaita ja vauhdikkaita liukumäkiä joka lähtöön. Suurimpien vesipuistojen, Espoon Serenan, Vaasan Tropiclandian sekä Kalajoella ja Turussa sijaitsevien Jukuparkien lisäksi viihtyisiä kylpylöitä löytyy ympäri Suomen. 

Katso myös: