Piippukota wilderness cabin
mökki, Posio, 4 henkilöä

Piippukota Korouoman kanjonin pohjalla, pienen Korojoen rannalla. Omatoimisuutta vaativa ja itse tekemistä suosiva hirsinen vuokrakota.
Kodassa on yksi huone. Minimiastiasto (mm kahvipannu, kattila), kaasuliesi, takkakamina, juomavesi purosta (juomaveden keittämistä suositellaan). Ritsit kiertävät seinustaa, joilla patjat, tyynyt ja huovat. Saunaa ei ole.

Polttopuiksi on varattu kuivaa rankaa tai pölkkyjä, joista saat klapeja pokasahan ja kirveen avulla. Jäteastioita ei ole -viethän jätteet mennessäsi. Biojätteelle on varattu itse hoidettava komposti. Ota varalta mukaasi wc-paperia, tulitikkuja, kynttilöitä, otsalamppu. Huoltovälit ovat normaalikämppiä harvemmat.
ERÄKÄMPPÄ: Eräkämpät soveltuvat parhaiten tukikohdaksi kalastus- vaellus- tai metsästysreissulle. Eräkämppien varustelu ja taso on usein muita lomamökkejä vaatimattomampi. Kohdetta ei esilämmitetä ennen varauksen alkua. Kämpän siivouksesta loman aikana ja jälkeen huolehtii asiakas. Pitkien etäisyyksien takia huolto ei tarkasta kämppää kaikkien asiakkaiden jälkeen. Jos kohde on saapuessasi siivoamatta tai siellä on puutteita, ota välittömästi yhteyttä kohteen huoltajaan soittamalla. Asiakkaan tulee tuoda omat lakanat ja pyyhkeet mukanaan (ei ole vuokrattavissa). Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.
Autolla ei pääse kodan pihaan; etäisyys pihaan 1,2 km.

Kota sijaitsee kanjonin ydinalueella lehtojensuojelualueen rajalla, Korouoman retkeilypolun varrella. Lähin jääputous on muutaman sadan metrin päässä. Jääkiipeilijöiden suosimat jääputoukset säilyvät sulamatta joskus pitkällekin kesään. Kanjonin pohjalla kulkee merkitty vaellusluontopolku (30 km) kodan ohi. Reitin varrella on autiotupa ja laavuja. Korojoessa on tammukkaa ja harria. Talvisin uomassa voi hiihtää, mutta reitti on maaston vuoksi melko vaativa. Lumikenkävaellukseen reitti on erittäin hyvä. Kasvi- ja lintuharrastajille, sekä luontokuvaajille lähistöllä on monia kohteita. Kotkan näkeminen on hyvin mahdollista.

Lisätietoa alueesta: www.luontoon.fi/korouoma
Kalastusalue: 2590 Korouoman alue, pienriista-alue: 2620 Posio (www.eraluvat.fi).

Perustiedot

Sijainti: Posio
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Piippukota wilderness cabin
Pinta-ala: 20 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 0
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sauna
Lisätietoja: valaistus kynttilöillä
Kohdenumero: 182130

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: lämmitys puu-uunilla, juomavesi haetaan itse, ei takkaa
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ei vesijohtoa: käyttövesi kannetaan vesistöstä tai kaivosta
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä
Vapaa-ajan aktiviteetit: luistelu

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 333 €/vko
varaustiedot päivitetty 16.01.2019
varaustiedot päivitetty 16.01.2019

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa