Punkaharju

Punkaharju
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Punkaharju – Majoitus ja mökit

Jos loman kohteena on Punkaharju, majoitus löytyy näppärästi Gofinlandin kattavasta vuokramökkien, loma-asuntojen ja huviloiden valikoimasta. Olipa etsinnän kohteena majoitus Punkaharjun palvelujen ja nähtävyyksien läheisyydessä tai rauhallinen mökki järven rannalla kauniin luonnon keskellä, Gofinland etsii sinulle parhaan mahdollisen majoitusvaihtoehdon.

Punkaharjun kansallismaisema

Jääkauden aikana muodostunut kapea, seitsemän kilometriä pitkä Punkaharju sijaitsee keskellä Saimaan kirkkaita vesistöjä, noin 350 kilometrin päässä Helsingistä ja 122 kilometrin päässä Lappeenrannasta. Nykyisin Savonlinnan kaupunkiin kuuluva luonnonkaunis Punkaharju on ollut kansainvälisesti tunnettu matkailukohde jo yli kahdensadan vuoden ajan. Venäjän tsaari Nikolai I määräsi Punkaharjun alueen suojeltavaksi jo vuonna 1843, ja Suomen kansallismaisemien kermaan kuuluva Punkaharju on säilynyt samanlaisena aina näihin päiviin asti.

Matkustitpa yksin, kaksin, perheen kanssa tai isommassa ryhmässä, vuonna 2017 vuoden retkikohteeksikin valittu Punkaharju on mitä mainioin matkakohde ympäri vuoden. Kun etsit majoitusta Punkaharjulta, Gofinlandin sivuilta löydät vuokramökkejä aivan kuuluisan harjualueen läheltä.

Punkaharjun nähtävyydet

Punkaharjun nähtävyyksiä ovat muutkin kuin sykähdyttävät harju- ja järvimaisemat. Suomen Metsämuseo Lusto on valtakunnallinen metsäkulttuurin erikoismuseo. Museo näyttelyineen sijaitsee aivan Punkaharjun kauniin harjualueen kainalossa. Punkaharjun Kotieläinpiha Hepokatti ja vesi- ja puuhapuisto Kesämaa ovat erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Taiteen ystävien ei kannata ohittaa Johanna Oraksen Taidekartanoa, jonka kesänäyttelyihin voi tutustua maksutta. Taidekartanon ateljeessa pääsee seuraamaan taiteilijaa työssään. Punkaharjun majoitusvaihtoehdoista löydät takuulla mieluisan mökin tai loma-asunnon, joka mahdollistaa sekä vierailun Punkaharjun nähtävyyksissä, illastamisen alueen ravintoloissa että helpot päiväretket suomalaisen kansallismaiseman sydämeen.

Aktiviteetit Punkaharjulla

Punkaharjun lumoava järviluonto tarjoaa valtavasti kaikentasoisille retkeilijöille soveltuvia luonnonläheisiä aktiviteetteja kaikkina vuodenaikoina. Punkaharjun luonnonsuojelualueella on muutama lyhyt ja helppokulkuinen merkitty retkeilyreitti sekä runsaasti merkitsemättömiä mutta selkeitä metsäpolkuja, joita pitkin on mukava patikoida. Valitse vaikkapa Kokonharjun aarnialuetta halkova Kokonharjun polku (3 km), yli 30 eri puulajiin perehdyttävä Puulajireitti (5,3 km), sykähdyttävän kauniissa rantamaisemissa kulkeva mutta paikoin haastava Harjureitti (4 km) tai alle kilometrin mittainen Kuikon Salpa-polku, jonka varrella voi tutustua miehistökorsuun ja juoksuhautoihin. Kruunupuiston pysäköintialueelta Valkialammin näköalapaikalle kulkee 300 metrin mittainen esteetön reitti.

Punkaharjun luonnonsuojelualueella pyöräily on sallittua teillä ja erikseen merkityillä pyöräreiteillä. Punkaharju tarjoaa otolliset puitteet myös melontaan, veneilyyn, suppailuun, kalastukseen ja ratsastukseen. Talvisin Punkaharjulla kulkee runsaasti hoidettuja hiihtolatuja. Saimaan sisävesisaaristo on otollista seutua myös retkiluisteluun.

Löydä majoitus Punkaharjulta

Jos unelmien matkakohteesi on Punkaharju, majoitus joka tarpeeseen löytyy Gofinlandista. Jos matkustat perheen kanssa, on tilava huvila tai hyvin varusteltu loma-asunto ranta- tai harjumaisemilla juuri oikea valinta. Yksin matkaileville sopii vähän pienempikin vuokramökki Saimaan rannalta. Vuokramökin laiturilta voi pulahtaa uimaan virkistävään veteen tai lähteä melonta- tai veneretkelle Suomen suurimmalle järvelle. Vuokraa mökki Punkaharjun palvelujen, ravintoloiden ja retkeilyreittien läheltä ja valmistaudu elämykselliseen lomaan suomalaisessa kansallismaisemassa.

Katso lähialueilta myös