vuokrattavat Rantamökit

Suomen lukuisat rantamökit tarjoavat mahdollisuuden viettää elämyksellistä lomaa upeilla paikoilla vesistöjen välittömässä läheisyydessä. Nauti rantasaunan löylyistä, rentoudu laiturilla, pulahda veteen uimaan tai samoile lähimpään metsään suoraan mökin takapihalta. Rantamökillä jos jossain koet suomalaisuuden syvimmän olemuksen! 

Merenrantamökit

Suomen rannikoilta löytyy runsaasti vuokramökkejä moneen eri makuun, aina hulppeasti varustelluista huviloista perinteisempiin kesämökkeihin. Olitpa kiinnostunut palveluiden välittömässä läheisyydessä sijaitsevasta luksuskohteesta tai saariston hiljaisuudessa sijaitsevasta mökistä, merellisen miljöön rauhoittava vaikutus päästää sinut takuulla irti arjesta.

Merenrantamökit

Merelle suuntaavan matkailijan kannattaa tutustua Gofinlandin merenrantamökkeihin tai etsiä oma suosikkikohde suoraan esimerkiksi Turun Saariston, Yyterin, Kalajoen, VaasanEtelärannikon tai Saaristomeren kansallispuiston mökkitarjonnasta.

Ihastu maailman kauneimpaan saaristoon – vietä mökkiloma Turun saaristossa

Yli 20 000 saaresta ja luodosta muodostuvaa Turun saaristoa on kehuttu koko maailman kauneimmaksi, eikä ihme. Suuri osa Turun saaristosta kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon, jonka syleilyssä voisi helposti viettää vaikka koko kesän. Turun saariston mökit tarjoavat täydellisen majoitusvaihtoehdon joka tarpeeseen – vuokraa mökki leirintäalueelta tai saaristokylien palvelujen läheisyydestä tai etsi upea rantahuvila rauhallisesta saaresta, jossa ainoat korviisi kantautuvat äänet ovat lintujen laulu ja laineiden liplatus. Minkälaista mökkiä Turun saaristosta etsitkään, voit olla varma, että vuokramökin hintaan sisältyvät henkeäsalpaavat saaristomaisemat.

Vaikka Turun saaristossa voisikin viipyä pienen ikuisuuden vain merellisyydestä nauttien ja laiturinnokassa kalastellen, Turun saariston nähtävyydet ja monet harrastusmahdollisuudet houkuttelevat aktiiviseen kesälomaan. Tutustu Turun saaristoon autolla, moottoripyörällä tai polkupyörällä ja kierrä Saariston Rengastie tai sen lyhyempi versio Pikku Rengastie. Saariston Rengastien pituus on noin 200 kilometriä, josta lähes neljäsosa on lauttamatkoja. Saariston Rengastien lautat kulkevat toukokuusta elokuun loppupuolelle. Syksystä kevääseen Iniön ja Houtskarin väliset yhteydet ovat suljettuina. Paras vinkki Saariston Rengastielle onkin tarkistaa lautta-aikataulut ajoissa ennen matkaa. Turun saariston lyhyemmän rengasreitin Pikku Rengastien pituus on noin 120 kilometriä, minkä ansiosta se sopii vaikka viikonloppuretkeen Turun saaristossa. Gofinland auttaa sinua autoilu- tai pyöräilymatkan toteutuksessa – suunnittele reittisi etukäteen ja varaa ajoissa mökki sopivin välimatkoin Saariston Rengastien varrelta.

Porin kesäparatiisi Yyteri - mökit Suomen upeimman hiekkarannan äärellä

Dyyneistään ja kuuden kilometrin mittaisesta hienosta hiekkarannastaan tunnettu Yyteri on yksi Suomen parhaista ja suosituimmista rantalomakohteista. Yyteri sijaitsee Meri-Porin alueella, noin 20 kilometrin päässä Porin keskustasta luoteeseen. Yyterin monipuoliset palvelut, lukuisat ravintolat, merelliset maisemat ja liikuntamahdollisuudet sekä Yyterin majoitusvaihtoehdot tekevät Porin rantaparatiisista täydellisen kesälomakohteen niin lapsiperheille, pariskunnille kuin luonnon läheisyydestä nauttiville sooloseikkailijoille. Mieluinen majoitus Yyterin-lomalle löytyy helposti Gofinlandin lukuisten mökkivaihtoehtojen joukosta.

Yyterin vuokramökkien valikoima houkuttelee viipymään rantalomalla niin pitkään kuin mahdollista, sillä vaihtoehtoja riittää pienistä ja viihtyisistä perinnemökeistä tilaviin huviloihin. Miltä kuulostaisi kesäloma vain kivenheiton päässä Yyterin hiekkarannasta mökissä, jota kiertää avara, omalla paljulla varustettu terassi? Illallinen valmistuu oman mökin keittiössä tai pihamaalla grillaamalla tai jos ruoanlaitto ei innosta, palvelevat Yyterin ravintolat lomalaisia koko kesän ajan.

Yyterin tapahtumat ja aktiviteetit pitävät huolen siitä, ettei tekeminen lopu kesken, vaikka rantaleikit ja uiminen alkaisi kyllästyttää. Yyterin alueelta löytyy muun muassa luontopolkuja omatoimiseen patikointiin, kymmenien kilometrien edestä koko perheelle sopivia polkupyöräreittejä sekä golfin ystäville rantamaisemien koristama Yyteri Golf. Seikkailunjanoisille lomailijoille Yyteriin avattiin vuonna 2017 Seikkailupuisto Huikee, josta löytyy kiipeily- ja köysiratoja sekä potkulauta- ja BMX-rata. Yyterissä mökkilomaa voi viettää myös merellä meloen, SUP-lautaillen tai purjelautaillen. Ja jos vesisade yllättää, voi vesileikeistä nauttia Yyterin Kylpylähotellin uima-altaissa.

Vuokraa mökki järven rannalta

Sisämaan sydämessä, järvien, metsien ja harjujen ympäröimillä mailla sijaitsevat rantamökit tarjoavat edellytykset mieleenpainuvalle lomalle. Etsitpä mökkiä viikonloppureissulle tai majoitusta koko kesälomasi ajaksi, sisämaan vuokramökkien tarjonta pitää sisällään vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Rentouttavan mökkeilyn ja luonnossa olemisen vastapainoksi rantamökeillä on hienot mahdollisuudet moniin luontoaktiviteetteihin – esimerkiksi retkeilyyn, kalastukseen, melontaan, veneilyyn sekä marjastukseen ja sienestykseen.

Järvenrantamökit

Sisämaan rantamökeistä kiinnostuneen kannattaa tutustua järven rannalla sijaitseviin mökkeihin tai aloittaa etsintä suomalaisten suosikkikohteiden - Järvi-Suomen, Saimaan, Päijät-Hämeen, Kuopion tai Mikkelin seudun - mökkitarjonnasta.

Katso lisää: