Repoveden kansallispuisto

Repoveden kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Repoveden kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Viihtyisä mökki Repoveden kansallispuiston kupeesta löytyy helposti Gofinlandin kautta. Repovesi tarjoaa matkailijoille mahtavia luontoelämyksiä – alueeseen voi tutustua seurailemalla kansallispuiston merkittyjä retkeilyreittejä tai vaikkapa jylhissä kalliomaisemissa meloen. Repoveden alueelta löytyy monia majoitusvaihtoehtoja useamman päivän retkille: valitse vuokramökki, luonnonläheinen laavu tai telttapaikka pehmoiselta sammalmättäältä.

Repoveden seutu on ollut tärkeää eränkäyntialuetta aina kivikaudelta asti. Näistä ajoista Repoveden kansallispuistossa muistuttaa muun muassa Olhavanvuoren kalliomaalaus, joka löydettiin vasta vuonna 2000. Kouvolan ja Mäntyharjun kuntien alueella sijaitseva Repoveden kansallispuisto on vaikuttavien luontokohteidensa ja nähtävyyksiensä ansiosta erinomainen retkikohde jokaiselle luonnossa liikkujalle.

Repoveden kansallispuiston reitit

Repovedellä kulkee yli 40 kilometrin mittainen retkeilyreittien verkosto, joka tarjoaa monia mahdollisuuksia niin lyhyille päiväpatikoille kuin pitkille vaelluksille. Kallioisessa ja vaativassa maastossa eteneminen on tavallista hitaampaa, eikä Repoveden kansallispuiston jylhiä maisemia ja luontokohteita kannata kiireessä ohittaa.

Viiden kilometrin mittainen Ketunlenkki antaa kattavan pikasilmäyksen kansallispuiston kauneudesta. Helppo mutta henkeäsalpaava Riippusillan reitti on Lapinsalmen pysäköintialueelta vain 700 metriä yhteen suuntaan. Kapiaveden ylittävä riippusilta on yksi Repoveden kansallispuiston tunnetuimmista nähtävyyksistä ja tuo jännitystä niin pienten kuin vähän isompienkin retkeilijöiden päivään. Repoveden kansallispuiston kuuluisuus Olhavanvuori on Saarijärven pysäköintipaikalta noin 3 kilometrin kävelymatkan päässä.

Kesällä Repoveden reittien osuuksia voi taittaa myös vesiteitse joko vesibussin, kanootin tai veneen avulla. Retkeilijöiden on syytä muistaa, että Repoveden alueen itä- ja koillisosa on Pahkajärven ampuma- ja harjoitusalueen varoaluetta, jonne on ulkopuolisilta pääsy kielletty. Kielletty alue on merkitty maastoon selvästi.

Nähtävää Repoveden kansallispuistossa

Repoveden kansallispuiston nähtävyydet houkuttelevat ainutlaatuisuudellaan. Jyrkkärinteinen Olhavanvuori on vierailun arvoinen paitsi mahtavien maisemien myös historiallisen kalliomaalauksen vuoksi. Muut Repoveden kansallispuiston näköalapaikat löytyvät Katajavuorelta sekä Mustalamminvuorelta, jossa kohoaa myös Mustalamminvuoren näköalatorni.

Lapinsalmen riippusilta on monelle Repovedellä retkeilevälle ainutkertainen kokemus. Vuonna 1987 valmistunut riippusilta kulkee 10 metrin korkeudessa ja on niin suosittu nähtävyys, että sesonkiaikana riippusillalle voi joutua jonottamaan. Lapinsalmen riippusillan läheisyydestä löytyy nuotiopaikka, kota, kuivakäymälä sekä kanootti- ja laivalaiturit. Myös Ketunlenkin varrella oleva Ketunlossi on hauska elämys Repoveden kansallispuistossa retkeileville.

Repoveden seudun muinaishistoriasta kertovat myös Kuutinlahden kalliosortuma, Kuutinkanavan vanha uittoränni sekä Kirnuhuo’on kalliopaasit, joiden suojissa keiteltiin ennen muinoin pontikkaa.

Saapuminen ja majoitus Repoveden seudulla

Repoveden kansallispuistoon voi matkustaa paitsi omalla autolla myös kesäkuusta lokakuuhun liikennöivillä linja-autoilla, kimppataksilla, veneellä ja laivalla. Telttailu Repoveden kansallispuistossa on mahdollista 12 nuotiopaikan läheisyydessä. Alueella on myös muutamia vuokratupia ja varauskämppiä.

Gofinland auttaa löytämään viihtyisät vuokramökit Repoveden kansallispuiston laidalta sekä alueen välittömästä läheisyydestä. Repoveden seudun mökit tarjoavat majoitusta niin yksittäisille retkeilijöille kuin perheille ja isommille retkiseurueille. Majoittuminen mökissä mahdollistaa helpot päiväretket Repoveden kansallispuiston upeisiin luontokohteisiin ympäri vuoden.

Katso lähialueilta myös

Lue myös