Saariston rengastie

Saariston rengastie
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Saariston Rengastie – Mökit ja majoitus

Turun saariston tuhansista saarista ja luodoista kiehtovimmat tulevat tutuiksi pyöräily- tai automatkalla Saariston Rengastiellä. Vuokraa mökki Saariston Rengastien varrelta ja tutustu saariston nähtävyyksiin, luontokohteisiin ja lumoaviin merimaisemiin ajan kanssa. Suomen kauneimmaksi matkailureitiksikin kehutun Saariston Rengastien pituus on noin 250 kilometriä. Vaikka Saariston Rengastie taittuisikin autolla tai moottoripyörällä päivässä, ei tällä reitillä kannata turhaan kiiruhtaa.

Saariston Rengastie sekä sen lyhyempi versio, noin 120 kilometrin mittainen Pikku Rengastie, ovat suosittuja pyöräilyreittejä Suomessa. Jotta aikaa jäisi muuhunkin kuin polkemiseen, kannattaa Saariston Rengastien kiertämiseen varata 3–5 päivää aikaa. Pikku Rengastien pyöräily onnistuu 2–3 päivässä. Kodikas vuokramökki ja muu majoitus Saariston Rengastien kiertäjille löytyy vaivattomasti Gofinlandin kautta.

Saariston Rengastien lautat ovat todellinen elämys

Matkustaminen lautoilla ja yhteysaluksilla saarelta saarelle on Saariston Rengastien parasta antia. Lauttamatkat vaativat pientä suunnittelua, sillä suurin osa Turun saariston lautoista kulkee vain kesällä. Tavoitteena on saada rengastiet ympärivuotisiksi reiteiksi, mutta toistaiseksi Saariston Rengastie on auki kokonaisuudessaan toukokuun loppupuolelta elokuun lopulle. Muistathan tarkistaa lautta-aikataulut ajoissa ennen matkaa.

Yksi hyvä vinkki on vuokrata mökki Saariston Rengastien lauttasatamien läheisyydestä jokaiselle matkapäivälle. Kun vuokramökiltä on lautalle matkaa vain kivenheitto, pääset helposti jatkamaan merellistä matkaa heti herättyäsi.

Saariston Rengastien nähtävyydet

Turusta Paraisten, Nauvon, Korppoon, Houtskarin, Iniön, Kustavin, Taivassalon ja Naantalin kautta takaisin Turkuun kiertävän Saariston Rengastien varrelle mahtuu valtavasti mielenkiintoista nähtävää. Koe suloiset saaristokylät ja niiden idylliset vierasvenesatamat, tutustu kiehtoviin kesänäyttelyihin, vieraile lumoavissa saaristolaiskirkoissa ja kapua ihailemaan maisemia saariston monille näköalapaikoille.

Saariston Rengastien varrella piilee myös erikoisia nähtävyyksiä. Paljasta retkelläsi synkän historian omaavan Seilin saaren salaisuudet, tutustu ainutlaatuiseen Paraisten kalkkilouhokseen, vieraile salaperäisessä Finbyn jatulintarhassa sekä marsalkka Mannerheimin synnyinkodissa, Louhisaaren kartanossa. Saariston Rengastieltä voit poiketa myös saariston kauniissa majakoissa, joista tunnetuimmat ovat Utön ja Bengtskärin majakat.

Aitoa lähiruokaa Saariston Rengastien kohteissa

Saariston Rengastiellä voit unohtaa pikaruokalat ja grillimakkarat. Hyödynnä auto- tai pyöräretkelläsi saariston lähiruokaa tarjoilevat kahvilat, ravintolat ja saaristolaistilat puoteineen. Maista ravintola Köpmansin kehuttua haukiburgeria Nauvossa tai Grill Cafe Skagenin suussa sulavaa katkarapuleipää Houtskarissa. Isomman nälän yllättäessä voit istahtaa Kustavissa sijaitsevan Vuosnaisten Meriaseman mainetta niittäneen saaristolaisbuffetin ääreen. Tutustu myös Paraisilla sijaitsevien Tammiluodon Viinitilan ja Bornemannin Mehustamon tuotteisiin sekä historialliseen Tackorkin marjatilaan Nauvossa. Osta tuoreet raaka-aineet saariston lähiruokapuodeista ja valmista herkullinen illallinen vuokramökin terassilla grillaten.

Majoitus Saariston Rengastien varrella

Paras vinkki Saariston Rengastielle on varata useampi päivä Suomen kauneimpien maisemien ihailuun sekä saariston nähtävyyksien kiertelyyn. Gofinlandin kattavasta vuokramökkien ja loma-asuntojen valikoimasta löydät tarpeisiisi sopivan mökin Saariston Rengastien läheisyydestä. Mikään ei maistu maukkaammalle saaristossa pyöräilyn päätteeksi kuin mökkisaunan lempeät löylyt, pulahdus virkistävään meriveteen lomamökin laiturilta sekä terassilta kantautuva hiiligrillin tuoksu.

Katso lähialueilta myös

Lue myös