Salamajärven kansallispuisto

Salamajärven kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Salamajärven kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Olisiko aika ottaa suunnaksi Keski-Suomessa sijaitseva Salamajärven kansallispuisto? Majoitus kansallispuiston lähistöltä löytyy helposti Gofinlandin avulla. Vuokraa kodikas mökki kansallispuiston laidalta tai moderni loma-asunto lähellä Kivijärven, Kinnulan ja Perhon monipuolisia palveluja.

Salamajärven kansallispuistossa voit vaeltaa metsäpeuran poluilla tai kalastaa taimenta Isolla Koirajärvellä. Keväällä kurkien ja suokukkojen tepastellessa soilla metsäpeurat palaavat talvehtimisalueiltaan kesäksi kansallispuistoon. Hirvaan kierros tarjoaa lähes 60 kilometriä pitkän vaellusreitin laavuineen ja autiotupineen. Salamajärven kansallispuistosta rengasreittejä ja taukopaikkoja löytyy joka makuun. Koirasalmen kämppäkartano toimii luontevana lähtöpaikkana: sieltä saat neuvoja retkellesi, voit vuokrata veneen tai lumikengät, ostaa kalastusluvan, yöpyä, syödä ja vaikkapa varata saunan retkesi päätteeksi.

Salamajärven kansallispuistossa voit nähdä ahman jäljet tai uljaan kotkan kaartelevan ja koet takuulla unohtumattomia eräelämyksiä. Vuokramökki Salamajärven kansallispuiston kupeessa tekee luontolomasta ikimuistoisen kokemuksen.

Salamajärven kansallispuisto – Sijainti ja ominaispiirteet

Kivijärven, Kinnulan ja Perhon kuntien alueella sijaitseva Salamajärven kansallispuisto kuvastaa kauneinta keskisuomalaista luontoa. Kunkin kunnan taajamasta on kansallispuiston pääopastuspisteenä toimivalle Koirasalmen luontotuvalle noin 25 kilometrin matka. Vuokramökki Salamajärven kansallispuiston laidalla antaa mahdollisuuden tutustua kansallispuiston lumoavaan luontoon hitaasti nautiskellen.

Salamajärven kansallispuistossa maisemaa hallitsevat suot sekä luonnonmetsät, joiden parhaimmistoon kuuluu Koirajoen aarnialue kansallispuiston pohjoisosassa. Salamajärven soista merkittävin on Heikinjärvenneva, jonka laidalla sijaitsevasta luontotornista pääset tarkkailemaan alueen rikasta kahlaajalinnustoa. Salamajärven kansallispuiston asukkaisiin kuuluu myös alueelle palautettu metsäpeura, joka hävisi Suomen luonnosta jopa vuosikymmenten ajaksi.

Salamajärven kansallispuiston reitit ja aktiviteetit

Salamajärven kansallispuiston polut ovat tärkeä osa 115 kilometrin mittaista Peuran polku -retkeilyreittiverkostoa. Yksittäisiä patikointireittejä Salamajärven kansallispuiston alueella riittää 1,5 kilometrin mittaisesta Lasten luontopolusta aina 58 kilometrin Hirvaan kierrokseen. Pahapuron lenkin (7 km) varrella voit nähdä vanhan tervapirtin kivikiukaan, tervahaudan ja vanhat kirkkokivet. Metsäperäläisen taival (6,2 km) on kivinen, mutta kiertää kauniin Ison Koirajärven ympäri. Vaatimen kierroksella (18 km) kohtaat koko kansallispuiston komeimman rakkakivikon ja ylität suoalueita pitkospuita pitkin.

Iso Koirajärvi on kalastajien suosiossa, sillä järveen istutetaan järvitaimenta ja siikaa. Järvelle tarvitset kohdekohtaisen kalastusluvan. Sekä luvan että vuokraveneen saat kätevästi Koirasalmen luontotuvalta. Lintubongarille paras paikka on Heikinjärvennevan luontotorni, josta voit tarkkailla muun muassa kahlaajien, kurkien, laulujoutsenten ja metsähanhien puuhastelua. Salamajärven kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet myös maastopyöräilyyn sekä talvella hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Majoitus Salamajärven kansallispuistossa

Yöpyminen Salamajärven kansallispuistossa on mahdollista muun muassa telttailualueilla, laavuissa, tulentekopaikoilla sekä näiden välittömässä läheisyydessä. Koirasalmen telttailualue on maksullinen, ja luontotuvalta löytyy myös sähköistettyjä karavaanipaikkoja.

Parhaan kansallispuistoelämyksen takaa hyvin varusteltu vuokramökki Salamajärven kansallispuiston laidalta. Majoitu luonnon helmassa lähellä patikointireittejä ja kalastuspaikkoja, ja vietä useamman päivän luontoloma oman mökin suojista. Gofinlandin kattavasta vuokramökkien ja loma-asuntojen valikoimasta löydät joka tarpeeseen sopivan majoitusvaihtoehdon, lähditpä Salamajärven kansallispuistoon yksin, kaksin tai koko perheen kanssa.

Katso lähialueilta myös