Lemmenpesä hääsviitti
mökki, Saariston rengastie, Sauvo, 2 henkilöä

Grelsbölen luonnonkauniissa merimaisemassa, Lemmenpesässä, vietät ikimuistoisen hääyön leijuen puihin kiinnitetyssä Tentsileessä. Lemmenpesä Tentsile sijaitsee vain muutaman askeleen päässä merestä, josta upea luonnonkaunis näkymä merelle. Taustalla häämöttää Rungonsalmen silta. Silta on rakennettu 1970-luvun alussa. Ennen siltaa kulku Kemiönsaaren Mjösundin puolelle tapahtui lossilla. Strömsbölen lossitie kulki Sauvon puolella Strömsbölen tilan rantaa pitkin. Vuonna 1916 sukumme osti tästä Grelsböleksi nimetyn tilan ja lossitie kulki tilan itäistä rantaa. Tästu kohdin meri on kapeimmillaan noin 200 metriä. Lemmenpesä sijaitsee historiallisen vanhan lossitien tienpohjan päällä puissa leijuen. Tasaiselle tienpinnalle on istutettu puita 1980 -luvun alussa. Tien reunusvalli on vielä nähtävänä sellaisenaan kuin se aikoinaan on ollut. Tiellä on ollut raskasta liikennettä mm Launokorven linja-liikennettä ja Kemiön tiilitehtaalta on ajettu tiiliä mantereelle. Launokorpi ja Tiilitehdas ovat edelleen toiminnassa. Kemiönsaaren puolella oleva vanha lossinranta näkyy Grelsbölen rannalta käsin. Sauvon puoleinen ranta on yksityisen mökkirannan käytössä.

Lemmenpesän historialliseen hääyön varustukseen kuuluu 2-henkilön Tentsile, eco-wc, pallogrilli ja nokipannu. Omasta pienestä rannasta voi pulahtaa uimaan.

Lemmenpesä toivottaa hääparin tervetulleeksi kuplivalla juomalla ja eväskorin herkullisilla antimilla. (alkoholiton)

Aamupala eväskori pannukahvilla tai yrttiteellä valintasi mukaan toimitetaan Lemmenpesälle klo 9.00. Hääpari voi nauttia makoisan aamupalan herättyään. 

Lemmenpesää ei suositella huonokuntoislle tai korkeita paikkoja pelkääville.

Tentsile on kiinnitetty noin 3 metrin korkeuteen puihin, Tentsileeseen nousu tapahtuu narutikkaita käyttäen. Tentsileessä keskellä siäpuolella on lenkki, josta on helppo vetää itsensä sisälle.

Lemmenpesässä on 2 henkilölle kesämakuupussit, makuualusta, tyynyt, tyynyliinat, fleesepeitto ja lampaantaljat. Lampaantalja on kesällä viileä, keväisin ja syksyisin lämmin. 

Tentsile on ihanteellinen kokemuksia kuin elämyksiä hakeville. Kävyt kivet ja oksat eivät hankaa selkää vasten vaan Tentile kiinnitetään kolmeen tukevaan puuhun, puuta vaurioittamatta. Leijut puussa. Auringon paistaessa, tentsileessä voidaan nukkua pelkkä hyttyssuoja pään päällä. Tentsileessä voit yöpyä myös vesisateella. Värillinen sadesuoja pitää sateen loitolla ja vesisateen ropina tuudittaa erähenkiset nautiskelijat nopeasti uneen.

Lemmenpesä on 200 metrin kävelymatkan päässä parkkipaikalta. Lemmenpesälle ei autokuljetusta. Saunarakennus ja Tilan itsepalvelukioski sijaitsee parkkipaikan läheisyydessä. Luontopolulle pääset parkkipaikalta. Tentsilemäki sijaitsee reilu puolen kilometrin päässä parkkipaikalta, metsän siimeksessä. Lemmenpesän, luontopolun ja Tensilemäen polut ovat merkattu selkeästi pylväin.

Lemmenpesä on uusi majoituspaikka meren rannalla, Grelsbölessä. Lemmenpesä avautui kesäksi 2019. Tentsilemäellä Tentsilemajoitus avautui jo kaksi vuotta sitten kesällä 2017. Keväällä 2020 avautuu kolmas paikka ,Kurjenmiekka, kellu tentsile.

Kuulumme maailmanlaajuiseen Tentsilecamps verkostoon. Kunnioitamme luontoa ja ekologista ajattelutapaa.  www.tentsilecamps.com/en/finland/grelsbole

Kaikkia vierailijoita koskee jokamiehenoikeudet. Tutustu sivustolta http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Julkaisut/Esitteet/Jokamiehenoikeudet_esite(4450)

 

Grelsbölessä siirtytiin roskattomaan retkeilyyn ja majoittautumiseen 1.3.2020

Yleissääntö on siis: Kompostoituvat biojätteet voit jättää kompostiin, muut mitä toit mukanasi, viet mennessäsi.

 

Huom toukokuu 2020 varauksissa lampaantaljan sijaan tekoturkistalja, koronan vuoksi. Tekoturkistalja on konepesun kestävä.

 

 

Perustiedot

Sijainti: Sauvo
Päisterpääntie 156a, 21590 KARUNA

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Lemmenpesä hääsviitti
Pinta-ala: 5 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 2
Rakennusvuosi: 2019
Kohdenumero: 802200
Lisätietoa: Puussa oleva teltta majoite, ei lämmitystä, ei talvikäyttöä, ei sähköä Suosittelemme kaikille majoittujille vapaaehtoista tapaturma vakuutusta. Esim hyttysten, ampiaisten,käärmeen puremien, maastossa kompastumisen varalta tms. Grelsbölellä on vastuuvakuutus.

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Eco-wc, madollisuus vuokrata puulämmitteisestä saunasta saunavuoro
Rannan tyyppi: meri
Rannan kuvaus: Matalahko, kaislikon lomassa oma pieni ranta
Tilat ja varustelu: WC
Ulkotilat: grilli
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: melonta, kalastus, uinti, pyöräily, vaellus, veneily, nähtävyyksien katselu, marjastus/sienestys
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: jokamiehen oikeudet, 5,5 km mittainen luontopolku, näköalakallio ja hiidenkirnu matkan varrella. Soratietä ja metsäpolkua. Osittain merkkaamaton.

Liikenneyhteydet ja etäisyydet

Palvelut: Itsepalvelukioski, jäätelöä,grillimakkaraa, leipää,juomia jne (maksutavat:käteinen, kortti,mobile pay,verkkopankki/tilimaksu)
Liikenneyhteydet: Oma-auto,polkupyörä, pieni vene (metri vettä), meloen,kajakin rantautumislaituri, patikoiden, julkinen liikenne rajoitetusti, linja-autopysäkille 1,5km
Ajo-ohje: Grelsbölen Tila, Päisterpääntie 156 Sauvo Pohjoisesta päin saavuttaessa erkaannutaan E18 tieltä kantatielle 181 Sauvo, Kemiö suuntaan, Ajetaan noin 25 km, 181 tiellä opasteet Grelsbölen Tilalle Elelästä päin saavutaan kantatietä 181 Kemiöstä Sauvo, Paimio Tarvasjoki suuntaan. Kemiön keskustasta ajetaan noin 10 km jonka jälkeen opasteet 181 tieltä Grelsbölen Tilalle

Kohdetta vuokraa

Tentsile Experience Eco Camp Grelsböle
ecocamp@grelsbole.fi
Katso yhteystiedot
Päisterpääntie 156 a
21590 Karuna
Puh. 0445330701
Avaa Google Mapsissa