Seitsemisen kansallispuisto

Seitsemisen kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Seitsemisen kansallispuisto - Mökit ja majoitus

Seitsemisen kansallispuisto sijaitsee vain tunnin matkan päässä Tampereelta ja tarjoaa loistavat mahdollisuudet erilaisiin luontoaktiviteetteihin sekä suomalaiseen kulttuuriperintöön. Kolme luontopolkua ja yhteensä noin 60 km merkittyjä reittejä tulentekopaikkoineen mahdollistavat turvallisen retkeilyn kaikenikäisille ja -kuntoisille. Osa reiteistä on myös esteettömiä, mikä tekee niistä sopivia esim. rattaiden kanssa kulkeville lapsiperheille tai liikuntarajoitteisille.

Seitsemisen reitit

Seitsemisen pisin reitti on Virkatie, jolla on pituutta 30 km. Pyöräilyyn soveltuvia teitä ja polkuja on noin 40 km ja retkilatuverkostoa 45 km. Vaellusreitit, kuten Virkatie, johtavat Helvetinjärven kansallispuistoon, joka sijaitsee n. 45 km päässä. Lukuisat suot, aarnimetsät, harjut sekä purojen notkelmat tuovat oman vivahteensa tähän kauniiseen kansallispuistoon ja alueen reitteihin.

Täällä syrjäisillä saloseuduilla voit marjastaa, sienestää sekä kalastaa kansallispuiston järvissä ongella tai pilkillä jokamiehenoikeuden turvin. Seitsemisen luontokeskuksessa kannattaa poiketa kysymässä viimeisimmät retkivinkit ja herkuttelemassa kuhafileellä tai villisikaburgerilla Ravintola Seitsemisen Portissa. Seitsemisen luontokeskus on retkeilijöiden tukikohta ja lähtöpaikka kansallispuistoon. Sieltä saa opastusta reiteistä sekä muuta hyödyllistä tietoa alueella retkeilystä. Luontokeskuksessa voit katsella erilaisia näyttelyitä sekä elokuvia. Tarvittaessa luontokeskuksen henkilökunta voi pitää myös esittelyn tai opastuskierroksen ryhmille.

Koveron kruununmetsätorppa

Koveron idyllisellä kruununmetsätorpalla aika on pysähtynyt 1930-luvulle. Vanha torppa on pidetty alkuperäisessä kunnossa ja korjattu kunnioittaen vanhoja perinteitä. Maatiaiseläimet laiduntavat ja kasvimaalla kasvatetaan perinnekasveja lääkkeeksi, ruuaksi sekä koristeeksi. Kesällä torpan emäntä ja isäntä tarinoivat entisajan elämästä ja kävijät voivat halutessaan osallistua talon töihin. Emäntä ja isäntä myös pitävät esittelykierroksia alueen perinteisiin liittyen ja toimivat oppaina ryhmille.

Majoitus Seitsemisen kansallispuistossa

Seitsemisen savottahistoriasta muistuttavat myös vanhat kämpät, joista Pitkäjärven kämppää vuokrataan yöpymiseen. Vierailemalla savottakämpillä voit tutustua suomalaiseen metsäteollisuuden historiaan.

Hyvän sijaintinsa myötä Seitsemisen kansallispuiston lähialueille voi lähteä myös kauempaa, jos haluaa lähteä samoilemaan syrjäisille seuduille kansallispuistoon. Voit vuokrata mökin, josta on mahdollista tehdä päiväreissuja muun muassa Helvetinjärvelle ihastelemaan Helvetinkolua. Tutustu valikoimaamme ja varaa sopivin mökki!

Katso lähialueilta myös