Selkämeren kansallispuisto

Selkämeren kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Selkämeren kansallispuisto - Vuokrattavat mökit ja vapaa-ajan asunnot

Gofinland tarjoaa vuokramökit ja majoitukset Selkämeren kansallispuiston lähistöltä. Selkämeren kansallispuistossa koet ulkomeren kirkkauden ja majakkasaarten lumon. Tee matka menneeseen aikaan Selkämeren majakkasaarilla ja sukella Suomen puhtaimman merialueen vedenalaiseen luontoon. Aavan meren äärellä luonnonvoimat tulevat iholle ja ihminen ymmärtää oman rajallisuutensa. Kansallispuisto muodostuu etupäässä uloimman saariston karujen luotojen ja saarien nauhasta, joka ulottuu kapeana ja pitkänä Merikarvialta Kustaviin. Rannikon saaristo on luonteeltaan rikkonaista ja karikkoista. Saaret ovat kooltaan yleensä melko pieniä ja saaristoa ympäröivät vedet matalia.

Selkämeri on yksi parhaimmassa kunnossa säilyneistä merialueistamme Suomen rannikolla. Ulappa-alueilla veden vaihtuminen on rannikon avoimuuden johdosta tehokasta ja vedet pysyvät kirkkaampina. Selkämerellä kohtaavat eteläinen, mereinen lajisto ja pohjoisen vähäsuolaisuuteen sopeutunut lajisto. Eteläisen Selkämeren vedenalainen eliöstö on samankaltaista kuin Saaristomerellä, mutta pohjoisemmaksi mentäessä veden suolapitoisuus vähenee ja lajisto muuttuu mereisestä kohti makeampaan veteen sopeutunutta. Monet mereiset vesikasvit, selkärangattomat ja kalat elävät Selkämerellä levinneisyytensä pohjoisrajoilla.

Katanpää puiston eteläosassa on kulttuurihistoriallisesti arvokas nähtävyys ja veneilijöiden arvostama satama. Kesäisin saarelle pääsee yhteysaluksella sekä Uudestakaupungista että Kustavista. Isonkarin majakkasaari on vehreä saari keskellä merta. Isoonkariin pääsee joko omalla veneellä tai kesäisin yhteysaluksella Uudestakaupungista. Saarella on matkailutoimintaa ja kesäisin majakkaan pääsee tutustumaan oppaan johdolla. Kylmäpihlajan majakkasaari on hyvä lintukohde. Tänä päivänä saari tarjoaa ravintola-, sauna- ja majoituspalveluita. Kesäaikaan Kylmäpihlajalle on säännöllistä vesibussiliikennettä. Retkisataman palvelut ovat veneilijöiden käytettävissä. Kuuskajaskarin saarelta löytyy sekä sotahistoriaa että majoitus- ja ravintolapalveluita kesäisin. Kuuskajaskari -polku opastaa saaren historiaan ja geologiaan. Kuuskajaskariin pääsee kesällä vesibussilla. Säpin majakkasaari tarjoaa arvokkaita luontoarvoja ja perinnemaisemaa. Saaren merkitys muuttolintujen levähdyspaikkana on suuri. Saarella voi onnekas nähdä erikoisempiakin eläimiä, arkoja mufloneita. Puiston alueella on myös muita retkisatamia: Porissa Munakari, Iso-Enskeri ja Seliskeri.

Katso lähialueilta myös

Lue myös