Sipoonkorven kansallispuisto

Sipoonkorven kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Sipoonkorven kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Löydä tunnelmallinen mökki tai loma-asunto Sipoonkorven kansallispuiston läheisyydestä Gofinlandin avulla. Majoitus Sipoon seudulla mahdollistaa kahden erilaisen loman yhdistämisen; nauti luonnon rauhasta Sipoonkorven kansallispuiston luontopoluilla autenttista kulttuurimaisemaa ihaillen ja piipahda seuraavana päivänä kaupunkilomalle Helsingin vilskeeseen.

Helsingin, Vantaan ja Sipoon kuntien alueella sijaitseva Sipoonkorven kansallispuisto tunnetaan vaihtelevasta luonnostaan, ja se onkin yksi pääkaupunkiseudun merkittävimmistä rakentamattomista metsäalueista. Arvokkaiden metsien lisäksi Sipoonkorven luonnossa erottuvat suot, korvet, avokalliot sekä silmiinpistävät korkeuserot. Järviä Sipoonkorven kansallispuistossa on vain vähän, mutta sekä alueen kasvillisuus että eläimistö on rikasta ja monipuolista – lähes kaikkien eteläisen Suomen metsänisäkkäiden ja lintulajien lisäksi Sipoonkorvessa voi tavata monia harvinaisia kasvi- ja sienilajeja.

Sipoonkorven kansallispuiston reitit

Sipoonkorpi on erinomainen retkikohde paitsi tottuneille luonnossa liikkujille myös aloittelijoille. Vain 1,4 kilometrin mittainen helppokulkuinen Ponun Perinnepostia -luontopolku kulkee läpi sipoolaisen perinnemaiseman, jonka ylläpidossa auttavat kesäisin Sipoonkorvessa laiduntavat lehmät. Myös hevosia näkyy usein kesäaikaan reitin ympäristössä. Retkeilijät eivät voi olla huomaamatta luontopolun varrella seisovia postilaatikkoja, joiden sisältämät postikortit kertovat hauskalla tavalla perinnemaiseman eri osista ja sen asukkaista.

Kokeneemmat retkeilijät suuntaavat hieman haastavampaan maastoon 4,8 kilometrin mittaiselle Kalkinpolttajanpolulle, jonka varrella vieraillaan kalkkikaivoksella ja kavutaan korkeiden kallioiden laelle. Högberget-kalliolta avautuu mahtavat maisemat puunlatvojen yli aina Vuosaareen asti. Vuokramökki Sipoonkorven kansallispuiston laitamilta mahdollistaa päiväretket myös seudun muille ulkoilureiteille Vantaan Kuusijärvelle ja Keravan Keinukalliolle.

Tekemistä Sipoonkorven kansallispuistossa

Sipoonkorven kansallispuiston aktiviteetit mahdollistavat luontopoluilla patikoinnin lisäksi monta hauskaa tapaa liikkua luonnossa. Etsi Sipoonkorpeen piilotettuja geokätköjä, kalasta kansallispuiston järvillä, maastopyöräile Sipoonkorven merkityillä reiteillä, sienestä ja marjasta tai tarkkaile lintuja – yön tunteina voit bongata Sipoonkorven kansallispuistossa asustelevan huuhkajan, joka on Sipoonkorven kansallispuiston tunnuseläin. Myös kalliokiipeily on Sipoonkorvessa mahdollista Nuotiokallion kiipeilypaikalla.

Sipoonkorven seudulla toimii runsaasti matkailuyrittäjiä, jotka järjestävät opastettuja retkiä kansallispuistoon. Ympäri vuoden helposti lähestyttävä Sipoonkorpi on erinomainen retkikohde myös talvella, jolloin kansallispuistossa kulkee lähes 20 kilometrin edestä hiihtolatuja.

Huolimatta Sipoonkorven sijainnista lähellä Helsinkiä, kansallispuiston korpiluonto ja entisajan henkeä huokuvat perinnemaisemat tarjoavat rauhoittavan hengähdystauon pääkaupunkiseudun vilinästä ja arjen kiireistä.

Majoitus Sipoonkorven kansallispuistossa

Jos haluat yöpyä kansallispuiston alueella, Sipoonkorven telttailualue löytyy Byabäckenistä Ängesbölen tulentekopaikan yhteydestä. Kalkinpolttajanpolun varrella on laavu, jossa yöpyminen on myöskin sallittua.

Jos haluat tutustua kansallispuistoon ajan kanssa, vuokraa mökki Sipoonkorven lähistöltä. Vuokramökki on erinomainen tukikohta päiväretkille lähiluontoon, oli luontoloman tarkoituksena vauhdikkaat aktiviteetit kuten maastopyöräily tai kalliokiipeily, lintujen ja muiden metsän eläinten tarkkailu, sienien ja marjojen keräily tai luonnon rauhassa rentoutuminen ja majoittuminen kaukana kaupunkien hektisestä elämästä. Vuokramökkien lisäksi löydät Gofinlandin avulla erilaiset elämykset ja aktiviteetit Sipoonkorven kansallispuistossa ympäri vuoden.

Katso lähialueilta myös

Lue myös