Riesto
mökki, Sodankylä, 2+2 henkilöä

Eräharrastajalle oivallinen tukikohta Lokassa suuren järven äärellä. Näkymät mökiltä Nattasille asti. Kalaisa järvi, hyvät hillasuot, metsästysalueet ja laajat erämaat lähellä.

Rovaniemeltä 215 km koilliseen, Sodankylän keskustasta 86 km koilliseen, Lokan tekojärvi 55 m (järven pituus 50 km, leveys 50 km), jyrkkä rinne rantaan, tie mökin ja rannan välissä, ei omaa rantaa. Yleinen uimaranta 250 m, tulipaikka ja laavu rannalla. Kalasatama ja veneenlaskupaikka 0,7 km. Mökillä ei ole omaa venettä.

Pyöröhirsimökki, rakennettu 1989. Tupakeittiössä kerroslavitsa, jonka alasänky 140 cm leveä, sauna, pesuhuone/wc, eteinen sekä katettu kuisti. Lisäksi irtopatja, joka voidaan sijoittaa lattialle.
Tulipaikka järven puolella.

Alueella muutamia mökkejä, naapurimökit lähellä.

Kalasatamassa mahdollisuus ostaa kalaa, kun kalastajia on paikalla. Huoltajan kautta saatavissa venekuljetuksia, pilkkireissuja ym. Lokassa hyvät mahdollisuudet lintujen tarkkailuun ja kuvaamiseen. Alueella toimiva yritys järjestää mm. merikotkien kuvausta kevättalvisin.

Kalastus: Alueen järvi-ja lampivesissä voit yleensä kalastaa yhdellä vavalla ja vieheellä kalastonhoitomaksun suoritettuasi, ei kuitenkaan lohikalapitoisten vesien virtapaikoissa.

Itä-Lapin vapalupa oikeuttaa kalastamaan perholla tai vieheellä valtion vesialueilla, jotka sijaitsevat Itä-Lapissa. Vapaluvan piiriin kuuluu noin 62 000 hehtaaria järvi- ja lampivesiä ja vajaa 1 400 kilometriä joki- ja purovesiä. Myös sellaiset vaelluskalavesistöjen koski- ja virta-alueet, joilla ei ole omaa erillistä vapalupaa, kuuluvat Itä-Lapin vapaluvan piiriin. Tällaisilla alueilla pelkän kalastonhoitomaksun maksaminen ei anna kalastusoikeutta.
Tämän vapaluvan etu on, että aikuisen vapaluvalla saa kalastaa koko perhe ja se sallii vetouistelun kahdeksalla vavalla. Ks. kohde 3410 Itä-Lapin vapalupa (www.eraluvat.fi).

Kairijoen kalastusalue ja kalastuspalvelut 30 km. Mm. taimenta ja harjusta, ks. lupa-alueet 3546 Korvatunturi ja 3547 Vasaköngäs (www.eraluvat.fi).

Metsästys: Valtionmaiden pienriistan metsästysalue 3616 Koitelainen ulottuu Lokkaan asti (www.eraluvat.fi).

Lokan kylä ja voimalaitospato 0,5 km. Lähimmät kaupat, ravintolat ja tankkauspalvelut Sodankylässä 86 km tai Savukoskella 80 km.

Perustiedot

Sijainti: Sodankylä
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Riesto
Pinta-ala: 30 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 2
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 1989
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna, sähkösauna
Luokitus: 2 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus
Kohdenumero: 1217855

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: sähkölämmitys, avotakka
Keittiön varusteet: mikroaaltouuni, astianpesukone, jääkaappi, pakastin
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: vesijohto
Tilat ja varustelu: pyykinpesukone, suihku, WC
Lisätietoja ulkotiloista: nuotiopaikka

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 600 €/vko
varaustiedot päivitetty 08.06.2023
varaustiedot päivitetty 08.06.2023

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa