Misskiss
mökki, Sodankylä, 3+2 henkilöä

Misskiss on viehättävä pikkumökki rauhallisen metsäjärven rannalla Kieringin kylän laitamilla. Kierinki on valtakunnallisesti merkittävällä maisema-alueella Keski-Lapissa. Se on yksi harvoista sodan tuhoilta säästyneistä kylistä Lapissa. Kylässä on mm. kyläkauppa, kahvila, taidegalleria, tilausravintola, pieni hotelli, luontoelämyksiä tarjoavia ohjelmapalveluyrityksiä sekä moottorikelkkavuokraus.

Rovaniemeltä 112 km pohjoiseen, Sodankylän keskustasta 65 km lounaaseen, Miskisjärvi 40 m (järven pituus 1 km, leveys 150 m), syvä ja pehmeäpohjainen ranta, laituri ja soutuvene. Ranta-alue on kivikkoinen, kävelysilta saunalle ja rantaan.

Hirsimökki, rakennettu v. 2007. Tuvassa laveri, jossa yksi nukkumapaikka, alkovissa levitettävä sänky, toisessa alkovissa kerrossänky, avoterassi.
Rantasauna, jossa löylyhuone ja pieni pukeutumistila. Saunassa puukiuas ja kiuassäiliö veden lämmitykseen. Vesi saunaan saadaan kantamalla järvestä.
Mökissä aurinkopaneeli, josta valaistus ja sähkö pistorasiaan sekä televisioon. Kylmäsäilytykseen on kaasutoiminen iso kylmälaukku mökin terassilla.

Moottorikelkkareitti kulkee kyläkaupan kautta. Kaupalla myös polttoainemyynti. Kohde soveltuu siksi erinomaisesti moottorikelkkailijoille. Muuta tekemistä tarjoavat metsästys-ja kalastusmahdollisuudet, järjestetyt retket (mm. moottorikelkka-, koiravaljakko- ja kalastusretket). Moottorikelkkasafareita ja ohjattuja pilkkireissuja myös omistajalta.

Uimaranta ja kyläyhdistyksen ylläpitämä tulipaikka ja laavu Riipijoella, etäisyys 1 km.
Kyläkaupan yhteydessä on ravintola ja tilausravintolana toimiva Hietalan Talo tarjoaa lappilaista ruokaa aidossa ja tunnelmallisessa miljöössä.
Kieringissä järjestetään lisäksi lukuisia kulttuuritapahtumia (www.kierinki.com)

Metsästys: Valtionmaiden pienriistan metsästysalue 2613 Maunu lähimmillään noin 15 km (ks. www.eraluvat.fi). Myös muut alueet 3606 Vasaselkä ja 3617 Pomo-Rajala hyvin tavoitettavissa.

Kalastus: Alueen järvissä, mm. suuressa ja kalaisessa Unarinjärvessä voit yleensä kalastaa yhdellä vavalla ja vieheellä kalastonhoitomaksun suoritettuasi (ks. www.eraluvat.fi). Jokikalastukseen erinomainen kohde on Meltausjoki, joka lähtee Unarinjärvestä 24 km:n etäisyydellä. Kohde 2561 Meltausjoki (www.eraluvat.fi).
Omistajalla muutama verkko ja pyydysluvat, jotka käytettävissä kalastukseen Miskisjärvessä.

Perustiedot

Sijainti: Sodankylä
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Misskiss
Pinta-ala: 25 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 3
Lisävuoteiden määrä: 2
Rakennusvuosi: 2007
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: rantasauna, pihasauna
Luokitus: 1 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: valaistus kynttilöillä
Kohdenumero: 1388363

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: lämmitys puu-uunilla/kamiinalla, omistaja tuo juomaveden, kamiina
Viihde ja ajanviete: TV
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä
Lisätietoja ulkotiloista: kaasugrilli

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 415 €/vko
varaustiedot päivitetty 08.06.2023
varaustiedot päivitetty 08.06.2023

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502

Nähtävää ja koettavaa lähialueella

Avaa Google Mapsissa