Ahilammen luontomökki "Tyvi"
mökki, Somero, 4+1 henkilöä

Honka-rakenteen hirsimökki suolammen rannalla. Mökissä sähkö ja juokseva vesi, ei WiFiä. Mökissä on sauna ja suihku, makuuhuone ja -parvi, takka, keittiö ja ruokailutila. Erotteleva ulkokäymälä. Kaunis luonnonympäristö, lähialueella on paljon luonnon nähtävyyksiä lyhyen ajomatkan päässä. Lähimmät asutuskeskukset Pusula (12 km) ja Somero (25 km). Matkaa Helsingistä 80 km, Tampereelta 145 km ja Turusta 110 km. Erinomainen paikka rauhoittumiseen, retkeilyyn ja etätyöhön (omin nettiyhteyksin).

  • Viikkovuokra 768 €/vko (vuokra-aika perjantai klo 12  - torstai klo 18) tai
  • Viikonloppu 450 €/vkl (vuokra-aika perjantai klo 12 - maanantai klo 12).

Suosittelemme mökkiä erityisesti henkilöille, jotka pitävät luonnon kauneudesta, kaipaavat työrauhaa tai rentoutumista, ja jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta, marjastuksesta, sienestyksestä ja lintujen tarkkailusta. 90-luvulla rakennetut mökit ovat pinta-alaltaan 50 m2 kumpikin. Alamökki, "Tyvi", on tien päässä Ahilammen rannalla, ja ylämökki, "Latva", sijoittuu rinteen laelle, josta näkymä lammelle on upea ja rantaan pääsee portaita pitkin. Mökkiin majoittuu hyvin 4 henkilöä, alamökillä viides mahtuu tarvittaessa nukkumaan sohvaan. Voit halutessasi vuokrata lakanat 37,20€/hlö.

Mökin varustukseen kuuluu ruuanlaittovälineet ja astiasto 4:lle, sähköliesi ja uuni, kahvinkeitin, jääkaappi ja juokseva vesi porakaivosta. Vesi on juomakelpoista, mutta rautapitoista, minkä takia juomavesi voi olla syytä tuoda muualta. Mökit ovat käytössä sulan maan aikaan, eli noin huhtikuusta marraskuuhun. Mökit lämpiävät sähköllä ja käytössä on myös takka ja puulämmitteinen sauna - polttopuut kuuluvat vuokrahintaan.

Mökin laaja terassi mahdollistaa maisemista nauttimisen myös sadesäällä. Suolampi on kaunis ja uimakelpoinen, mutta ei lapsiperheille tai uimataidottomille suositeltu. Vain suomättäät ja suopohja. Sopii onkimiseen ja haaveiluun. Lähialueella voi tutustua Keräkankareen ulkoilualueeseen, Iso-Valkee -järven luontopolkuun tai vaikka Pusulan kirkonkylän tarjontaan tai Somerniemen kesätoriin. Somerniemellä (Oinasjärvi, 6 km) ja Pusulassa (12 km) on myös loistavat uimarannat autoileville/pyöräileville matkailijoille.

Vain Latva-mökkiin voi tuoda lemmikkejä. Tyvi-mökki on allergiamökki.

Tervetuloa rentoutumaan!

Perustiedot

Sijainti: Somero
Ahilammentie 19, 31470 SOMERNIEMI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Ahilammen luontomökki "Tyvi"
Pinta-ala: 50 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 1
Rakennusvuosi: 1993
Peruskorjausvuosi: 2020
Kohteen ominaisuuksia: takka, terassi, auto välttämätön
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 4 MaLo
Kohdenumero: 852983

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: Polttopuut kuuluvat vuokran hintaan. Lakanan voit vuokrata erikseen, jos oma jää kotiin (37,20 ¤/hlö). Vuolukivitakka lämmittää olohuonetta ja puulämmitteinen sauna sydäntä.
Rannan tyyppi: lampi
Rannan kuvaus: Lampi on suopohjainen ja mätäsrantainen, valtavan kaunis, tummavetinen suolampi. Onkiminen onnistuu, ja uimataitoisten ihmisten pulahtaminenkin. Ei suositella lapsiperheille tai uimataidottomille.
Keittiön varusteet: ruoanlaittovälineet, kahvinkeitin, liesi, jääkaappi, uuni
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Juokseva vesi, käsitiskiallas, sähköliesi ja uuni. Jääkaappi ja kahvinkeitin. Keittiön vieressä ruokailutila ikkunan äärellä.
Astiasto: astiasto 4 hengelle
Tilat ja varustelu: puucee, suihku
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: uinti, marjastus/sienestys, nähtävyyksien katselu, kalastus, pyöräily, vaellus
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Alueella on loistavia luontonähtävyyskohteita (Iso-Valkee, Keräkankareen ulkoilualue) jotka saavuttaa pyöräillen tai autolla. Jalan kulkevalle tarjolla on paljon metsämaastoa, sienestysmahdollisuuksia ja marjametsiä. Alueen harjumaisema suppineen on kiinnostava lähellä mökkejä ja kauempanakin. Lammessa voi onkia, pyöräily- ja juoksuteitä on pitkiä matkoja. Uimapaikkoja löytyy mm. Oinasjärveltä (6 km) ja Pusulasta (12 km)

Liikenneyhteydet ja etäisyydet

Liikenneyhteydet: Bussi Helsinki-Lanki (Somero)

Kohdetta vuokraa

Keräkankare Oy
iiris.mattila@gmail.com
Katso yhteystiedot
Töllintie 277
03850 Pusula
Puh. 0456790500
Avaa Google Mapsissa