Ahilammen luontomökki "Tyvi"
mökki, Somero, 4+1 henkilöä

Suosittelemme mökkiä erityisesti henkilöille, jotka pitävät luonnon kauneudesta, kaipaavat työrauhaa tai rentoutumista, ja jotka nauttivat luonnossa liikkumisesta, marjastuksesta, sienestyksestä ja lintujen tarkkailusta. 90-luvulla rakennetut mökit ovat pinta-alaltaan 50 m2 kumpikin. Alamökki, "Tyvi", on tien päässä Ahilammen rannalla, ja ylämökki, "Latva", sijoittuu rinteen laelle, josta näkymä lammelle on upea ja rantaan pääsee portaita pitkin. Mökkiin majoittuu hyvin 4 henkilöä, alamökillä viides mahtuu tarvittaessa nukkumaan sohvaan. Voit halutessasi vuokrata lakanat 37,20€/hlö.

Mökin varustukseen kuuluu ruuanlaittovälineet ja astiasto 4:lle, sähköliesi ja uuni, kahvinkeitin, jääkaappi ja juokseva vesi porakaivosta. Vesi on juomakelpoista, mutta rautapitoista, minkä takia juomavesi voi olla syytä tuoda muualta. Mökit ovat käytössä sulan maan aikaan, eli noin huhtikuusta marraskuuhun. Mökit lämpiävät sähköllä ja käytössä on myös takka ja puulämmitteinen sauna - polttopuut kuuluvat vuokrahintaan.

Mökin laaja terassi mahdollistaa maisemista nauttimisen myös sadesäällä. Suolampi on kaunis ja uimakelpoinen, mutta ei lapsiperheille tai uimataidottomille suositeltu. Vain suomättäät ja suopohja. Sopii onkimiseen ja haaveiluun. Lähialueella voi tutustua Keräkankareen ulkoilualueeseen, Iso-Valkee -järven luontopolkuun tai vaikka Pusulan kirkonkylän tarjontaan tai Somerniemen kesätoriin. Somerniemellä (Oinasjärvi, 6 km) ja Pusulassa (12 km) on myös loistavat uimarannat autoileville/pyöräileville matkailijoille.

Vain Latva-mökkiin voi tuoda lemmikkejä. Tyvi-mökki on allergiamökki.

Tervetuloa rentoutumaan!

Perustiedot

Sijainti: Somero
Ahilammentie 19, 31470 SOMERNIEMI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Ahilammen luontomökki "Tyvi"
Pinta-ala: 50 m²
Makuuhuoneiden määrä: 1
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 1
Rakennusvuosi: 1993
Peruskorjausvuosi: 2020
Kohteen ominaisuuksia: terassi, auto välttämätön, takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 4 MaLo
Kohdenumero: 852983
Lisätietoa: Ainutlaatuinen suoympäristö, luonnon rauha ja kauneus. Hyväkuntoiset, vastaremontoidut mökit, joissa puulla lämpiävä takka ja sauna, mutta myös sähköt ja juokseva vesi. Lähialueella lisää upeita luontomatkailukohteita (Iso-Valkee, Keräkankareen ulkoilualue) ja lähimatkailukohteita (Somerniemen kesätori ja Pusulan ystävällinen kirkonkylä). Mahdollisuus hiljentyä, keskittyä, retkeillä, rauhoittua, työskennellä ja rentoutua. Palvelualttiit mökki-isännät vastaavat kysymyksiinne.

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: Polttopuut kuuluvat vuokran hintaan. Lakanan voit vuokrata erikseen, jos oma jää kotiin (37,20 ¤/hlö). Vuolukivitakka lämmittää olohuonetta ja puulämmitteinen sauna sydäntä.
Rannan tyyppi: lampi
Rannan kuvaus: Lampi on suopohjainen ja mätäsrantainen, valtavan kaunis, tummavetinen suolampi. Onkiminen onnistuu, ja uimataitoisten ihmisten pulahtaminenkin. Ei suositella lapsiperheille tai uimataidottomille.
Keittiön varusteet: liesi, uuni, kahvinkeitin, ruoanlaittovälineet, jääkaappi
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Juokseva vesi, käsitiskiallas, sähköliesi ja uuni. Jääkaappi ja kahvinkeitin. Keittiön vieressä ruokailutila ikkunan äärellä.
Astiasto: astiasto 4 hengelle
Tilat ja varustelu: suihku, puucee
Auton säilytys: autopaikka
Vapaa-ajan aktiviteetit: kalastus, uinti, pyöräily, nähtävyyksien katselu, marjastus/sienestys, vaellus
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Alueella on loistavia luontonähtävyyskohteita (Iso-Valkee, Keräkankareen ulkoilualue) jotka saavuttaa pyöräillen tai autolla. Jalan kulkevalle tarjolla on paljon metsämaastoa, sienestysmahdollisuuksia ja marjametsiä. Alueen harjumaisema suppineen on kiinnostava lähellä mökkejä ja kauempanakin. Lammessa voi onkia, pyöräily- ja juoksuteitä on pitkiä matkoja. Uimapaikkoja löytyy mm. Oinasjärveltä (6 km) ja Pusulasta (12 km)

Liikenneyhteydet ja etäisyydet

Liikenneyhteydet: Bussi Helsinki-Lanki (Somero)

Kohdetta vuokraa

Keräkankare Oy
iiris.mattila@gmail.com
Katso yhteystiedot
Töllintie 277
03850 Pusula
Puh. 0456790500
Avaa Google Mapsissa