Aktiviteetti

Kolibri-melonta

Tilaa ja tutustu melontaoppaan opastuksella avokanoottimelonnan hienouksiin suomalaisilla Kolibri soolokanooteilla. 

Melonta on loistava tapa lähestyä luontoa olemalla osa luontoa, lipua hissukseen veden äärellä lintuja kuunnellen ja katsoen luontoa havainnoiden. Oletko koskaan äänesi kaikua vesiltä kanootista käsin kuullut? Toisaalta liikunnallisena lajina melonta on oiva valinta kun suoritteen rasittavuuden voi itse päättää. Melonnan myötä oikealla tekniikalla katoavat hartiajumit sekä siitä johtuvat päänsäryt. 

Kolibri melonnassa käytetään ns. soolo kanootteja joissa perinteisen inkkarimelonnan sijaan on vain yksi meloja. Tämä melonnan muoto on uusi vanha tapa olla vesillä. Kanootti on huomattavasti pienempi kuin kaksikko kanootti mutta silti ominaisuuksia löytyy moneen lähtöön. Keveytensä puolesta (n.17-20kg riippuen materiaalista) yhden henkilön on helppo siirrellä ja kuljettaa kanoottia niin maissa kuin vesillä. Oleellista on hallita oikeat tekniikat. Kolibri-kanoottien ominaisuudet tuovat mahdollisuuden monenlaisissa vesistöissä liikkumiseen samalla kuitenkin kanootin käsiteltävyys ja hallittavuus on muotoilun kautta onnistunut niin että Kolibri kanootti sopii loistavasti myös ensikertalaisen kokeiltavaksi että ensi avokanootiksi. 

Melontaan tutustuminen Kolibreilla voidaan toteuttaa lähes missä vain. Pidetään tekniikka harjoitukset ja kevyttä melontaa, tuntumaa ottaen, melontaoppaan opastuksella lajin hienouksiin. Kokeneempien kanssa on mahdollista aluekohtaisesti tehdä sovitun pituisia melontaretkiäkin, nämä sovitaan tilaajan kanssa erikseen ja kohdennetaan toivottuun vesistöön sopiviksi turvallisuusnäkökulmat huomioiden. 

Pieni ryhmäkoko mahdollistaa joustavan tavan lajiin tutustumiseen ja kaikkien kysymykset huomioidaan. Tätä voi jo kutsua "personal training in canoeing" malliksi. Sopiva ryhmäkoko on 1-7 henkilöä. Osallistujan tulisi olla vähintään 15 vuotias kuitenkin niin että alaikäiset ovat aina huoltajansa valvonnassa ja huoltaja/huoltajat mukana melonnassa. 

  • Tilaa melonta perheellesi tai kaveriporukallesi, alle olen listannut kivoja melontakohteita, valitse mieleisesi ja ilmoita se meille varauksesi yhteydessä
  • Hotelli Nuuksioon Siikajärvelle 2h
  • Kotirantaasi / mökillesi lajiin tutustumiseksi 2h. Ota tässä vaihtoehdossa ensin yhteyttä Eppu / Punakettu niin tarkistetaan saavutettavuus ja soveltuvuus.
  • Nuuksio Kattilajärvi - Vääräjärvi - (Urja). Erikseen sovittava, kesto 2-3h. Sisältää kantamis-osuuksia.
  • Nuuksio Saarijärvi - Sarkkinen - Suolikas. Erikseen sovittava, kesto 2-3h. Sisältää kantamis-osuuksia.
  • Tulossa 2019: Espoon Suvisaaristoon Bredvikenin kautta. Erikseen sovittava, kesto 2-3h. Aiempi melontakokemus on hyvästä.
  • Tulossa 2019: Rajakokemus Vantaalla, melontaa Keravanjoenhaarasta Ruutinkosken suvannolle, kesto 3-4h. Erikseen sovittava.
  • Tulossa 2019: Aatelisesti Kuninkaan Kartanolta, melontaa Viilatehtaalta Silvolan tekojärven suuntaan, kesto 2-4h. Erikseen sovittava.
  • Tulossa 2019: Melontaretki merelliseen maisemaan Kopparnäsiin. Puolipäiväretki.
  • Tulossa 2019: Melontaretki Repoveden kansallispuistoon. Päiväretki.

Sopiva kesto on n.2h turvaohjeineen ja alustuksineen kun kyse on lähivesillä tapahtuvasta lajiin tutustumisesta.

Melontaretki voi olla pidempikin jopa yön yli kestävä, näistä sovitaan aina erikseen vesistö ja tapauskohtaisesti. Ota näissä tapauksissa aina suoraan yhteys Eppuun. 

Tämän tutustumisen kautta on helppo tulla mukaan melontakurssillemme täydentämään osaamistaan kohti uuden harrastuksen tuomia unelmia veden äärellä!

Onko tässä sinulle ja ystävällesi uusi muoto yhdessä liikkumiselle? Tule ja ota selvää!

Tehdään ikimuistoinen hetki ydinystävillesi ottamalla mukaan Sanni Orasmaan "Humming Birds and Whispering Trees" , lue lisää ja kysy rohkeasti miten edetään! 

Katso lyhyt video tästä uutuus yhdistelmästä! https://player.vimeo.com/video/285995806

 

 

Jaa Facebookissa

Perustiedot

Lisätiedot: Pyydä lisätietoja suoraan Eppu / Punakettu p. 040-5035350 HUOM! Varmista saatavuus aina soittamalla Epulle. Kokeilun kesto on 1-2 tuntia mutta mahdollisten siirtymisien takia on peräkkäisten varauksien/tilauksien takia varattava aikaa paikasta toiseen siirtymisiin.
Soveltuvuus: Sopii kaikille normaalin liikuntakyvyn ja uimataidon omaaville. Melonta-asentoihin liittyen jalkojen tulisi olla normaali liikkuvia ja nivelien polviasentoa kestäviä.
Vaativuus: Helppo, kohtalainen riippuen toteutuspaikan olosuhteista
Kelpoisuus: Lajiin perehdyttämisen opastaa Melonta- ja Soutuliiton Avokanootti Meloja 3 tason taitokokeen suorittanut melontaopas, avokanoottimelonnan opettaja.
Vakuutukset: Tarkista että tapaturmavakuutuksesi kattaa melontalajit
Osoite: Naruportintie 68, 02860, Espoo
Kielet: suomi englanti
Linkit: http://www.punakettu.com

Varaa heti

Järjestäjä

Hymyilevä Punakettu luonto- ja ohjelmapalvelu
Post address: Joupinmäensyrjä 10 B 18 02760 Espoo. Action place: Naruportintie 68 02860 Espoo
02760 Espoo
+358405035350 punakettu@punakettu.com
Avaa Google Mapsissa