Suomussalmi

Suomussalmi
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Suomussalmi – Mökit ja majoitus

Kun matkakohteena on monivivahteisen luonnon syleilemä Suomussalmi, mökki, huvila, loma-asunto tai muu majoitus löytyy näppärästi Gofinlandin avulla. Oli kyseessä yhden yön ohikulkumatka tai viikon mittainen aktiiviloma Hossan kansallipuistossa ja muissa Suomussalmen kiehtovissa luontokohteissa, vuokramökki on täydellinen tukikohta matkasi ajaksi. Gofinlandin mökkivalikoimasta löydät rauhalliset ja vaatimattomat erämökit, kaikilla herkuilla varustellut vuokramökit sekä tilavat huvilat ja hirsimökit Suomussalmen kunnan palvelujen lähellä.

Kajaanin ja Kuusamon puolimatkassa, aivan itärajan tuntumassa sijaitseva Suomussalmi on erinomainen matkakohde luontoa rakastavalle matkailijalle. Puhtaan ilman ja vaikuttavien luontokohteiden sekä jääkauden jättämien jälkien lisäksi Suomussalmi tarjoaa matkailijoille aikamatkan esihistoriaan ja Suomen sotahistoriaan. Suomussalmella talvisodan muistot ja luonnon kauneus avautuvat lomailijalle vuokramökin ovelta.

Suomussalmen nähtävyydet ja aktiviteetit

Suomussalmen ylpeys on Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 40. kansallispuistoksi nimetty Hossan kansallispuisto kalliomaalauksineen, kanjonijärvineen, esteettömine luontopolkuineen ja silmiä hivelevine näköaloineen. Upeita luontokohteita Suomussalmelta löytyy myös kansallispuiston ulkopuolelta. Suomussalmi on erityisesti luontokuvaajien suosiossa, sillä täällä voit tavata kaikki suurimmat Suomen luonnossa kulkevat petoeläimet. Vietä yö karhunkatselumökissä karhuja kuvaten tai bongaa patikointiretkelläsi ahma, hirvi, maa- tai merikotka tai jopa harvinainen haarahaukka. Suomussalmi monipuolisine luontoineen tarjoaa valtavasti aktiviteetteja patikoinnista kalastukseen, melontaan, pyöräilyyn, hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Hossan kansallispuiston lisäksi Suomussalmen suosittuja luontokohteita ovat Martinselkosen ja Murhisalon luonnonsuojelualueet sekä Ylivuokin virkistysalue, joihin on helppo tehdä päiväretkiä vuokramökin suojista. Suomussalmen erikoisin nähtävyys on eittämättä Reijo Kelan tilataideteos Hiljainen Kansa. Tuhatkunta turvepäätä seisoo keskellä heinäpeltoa ihmetyttäen Viitostien kulkijoita. Kesällä Hiljaisen Kansan äärellä toimii Niittykahvila.

Suomussalmella tilataideteoksia voi ihastella myös Kaunisniemen harjun kupeessa. Soiva Metsä kätkee sisäänsä joukon suurikokoisia soittimia, joita kuka tahansa voi käydä soittelemassa. Soivan Metsän lähellä sijaitseva Kaunisniemen kesäteatteri on yksi Suomen suosituimmista kesäteattereista. Mielenkiintoinen kulttuurikohde Suomussalmella on myös kirjailijalegenda Ilmari Kiannon taiteilijakoti Turjanlinna, jonne järjestetään kesäisin päiväristeilyjä.

Suomussalmen sotahistoria ja muistomerkit

Talvisodan ratkaisevat taistelut käytiin Suomussalmella. Sodan ajan tapahtumiin voi tutustua Raatteen Portin talvisotamuseossa, jonka vaikuttavin sotamuistomerkki lienee 20 000 kivenlohkareesta muodostuva kivikenttä Raatteentien varrella. Raatteentien itäpäästä löytyy Vartiomuseo, joka kertoo rajavartioaseman elämästä ennen toista maailmansotaa. Ympäri Suomussalmen kuntaa voi löytää lukuisia sotamuistomerkkejä, joista Suomussalmen taistelujen päämuistomerkin Liekkipatsaan on suunnitellut Alvar Aalto.

Löydä vuokramökki tai muu majoitus Suomussalmelta

Monipuolinen Suomussalmi on ihanteellinen kohde mökkilomalle. Hyvin varustellut mökit, huvilat ja loma-asunnot löydät tietysti Gofinlandin kautta. Haluaisitko majoitta lähellä Hossan kansallispuistoa tai muita Suomussalmen retkeily- ja luonnonsuojelualueita? Gofinland auttaa löytämään juuri kaivatunlaisen vuokramökin Suomussalmen monien majoitusvaihtoehtojen joukosta. Vietä aktiivinen päivä ulkona tutustuen Suomussalmen nähtävyyksiin ja luontokohteisiin, ja palaa illaksi vuokramökin suojiin nauttimaan lämpimistä löylyistä ja herkullisesta illallisesta. Istu iltaa mökin terassilla ja kuuntele, kuinka Suomussalmen luonto kuiskii ikiaikaista tarinaansa.

Katso lähialueilta myös

Lue myös