Teijon kansallispuisto

Teijon kansallispuisto
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Teijon kansallispuisto – Mökit ja majoitus

Löydä viihtyisä mökki, loma-asunto, vuokrahuvila tai muu majoitus Teijon kansallispuiston lähistöltä Gofinlandin avulla. Varsinais-Suomen Salossa sijaitsevassa Teijon kansallispuistossa kaunis luonto kohtaa historiallisten ruukkikylien nykyelämän ja käsityöläisperinteet. Vain muutaman kilometrin päässä toisistaan sijaitsevissa Teijon, Mathildedalin ja Kirjakkalan ruukkikylissä pääset tutustumaan alueen kulttuurihistoriaan mutta myös nauttimaan ruukkikylien keskiössä sijaitsevan Teijon kansallispuiston vaihtelevasta meri-, järvi- ja suomaisemista. Liiku luonnossa patikoiden, meloen tai pyöräillen – tai miksipä et viettäisi päivääsi kansallispuiston rannoilla kalastaen.

Teijon sijainti alle kahden tunnin päässä Helsingistä ja vain noin tunnin ajomatkan päässä Turusta mahdollistaa päiväretket ja viikonloppumatkat erämaan rauhaan myös kaupungin sykkeestä. Vuokraa mökki luontoretkellesi ja nauti Teijon kansallispuiston parhaista puolista ajan kanssa.

Vietä mökkiloma ruukkimiljöössä Teijon kansallispuistossa

Teijon kansallispuistossa näet Suomen monipuolisen luonnon pienoiskoossa: löydä kansallispuiston lehdot, jääkauden jälkeensä jättämät paljaat kalliot, komeat lähdesuot, järvet ja meri. Ruukkihistoria tulee esille sekä Matildanjärven, Hamarijärven ja Sahajärven vuonna 1688 padotuissa järvissä että vanhan ajan viehätyksen säilyttäneissä Mathildedalin, Teijon ja Kirjakkalan ruukkikylissä. Teijon kansallispuiston parhaat näköalat löydät Nenustannokan, Inskerin ja Matildanjärven kallioilta. Majoitus matkallesi Teijon kansallispuistoon löytyy helposti ruukkikylistä. Jos majoitut mieluummin luonnon helmassa, Gofinlandin valikoimasta löytyy luonnonläheinen vuokramökki tosiretkeilijän tarpeeseen.

Teijon kansallispuiston reitit ja aktiviteetit

Teijon kansallispuistossa kulkee noin 50 kilometrin merkittyjen reittien verkosto. Eniten kansallispuiston alueella kiertää päiväretkeilyyn sopivia suhteellisen lyhyitä, noin 2–10 kilometrin reittejä, joita yhdistelemällä Teijon kansallispuistossa voi vaeltaa vaikka koko viikonlopun. Osa kansallispuiston reiteistä on kuljettavissa ympäri vuoden. Reittien varsilla on laavuja ja nuotiopaikkoja sekä lyhyitä esteettömiä osuuksia liikuntarajoitteisten tai lastenrattaiden kanssa retkeilyyn.

Teijon kansallispuiston polut soveltuvat hyvin myös maastopyöräilyyn. Merkitty 35 kilometrin pyöräilyreitti alkaa Salosta ja kulkee ruukkikylien läpi kohti Kemiön Strömmaa. Reitti on osa Salosta Kemiönsaaren ja Teijon Kansallispuiston kautta Hankoon johtavaa Rannikkoreittiä, johon on mahdollista yhdistää laivamatka Bengtskärin majakalle ja Örön linnakesaarelle.

Teijon kansallispuistossa on erinomaiset mahdollisuudet suunnistukseen, geokätköilyyn, uintiin, melontaan, veneilyyn ja kalastukseen. Matildanjärvi on Metsähallituksen erityiskalastuskohde. Matildanjärveen istutetaan säännöllisesti pyyntikokoista kirjolohta, jonka kalastaminen vaatii kohdekohtaista kalastuslupaa. Kalastusluvan voi hankkia Matildanjärven eteläpuolella sijaitsevasta Teijon luontokeskuksesta, josta on mahdollista vuokrata myös vene tai kanootti kalastusretkeä varten. Vuokramökki Teijon kansallispuiston parhailta kala-apajilta löytyy Gofinlandin kautta.

Löydä majoitus Teijon kansallispuistosta

Teijon kansallispuiston alueella on seitsemän laavua, jotka mahdollistavat yön yli retkeilyn keskellä kauneinta varsinaissuomalaista luontoa. Telttailu on sallittua laavujen ympäristössä.

Mukavampaan majoitukseen upeat loma-asunnot, hyvin varustellut huvilat, tilavat vuokramökit ja muu ympärivuotinen majoitus Teijon kansallispuistossa löytyy Gofinlandin laajasta mökkivalikoimasta. Löydä majoitus Teijon, Mathildedalin tai Kirjakkalan ruukkikylän historiallisten rakennusten, ravintoloiden ja muiden palvelujen välittömästä läheisyydestä tai vuokraa mökki kansallispuiston järvien rannoilta. Majoittuminen vuokramökissä mahdollistaa helpot päiväretken Teijon kansallispuiston luontopoluille ja nähtävyyksiin.

Katso lähialueilta myös

Lue myös