Turun saaristo

Turun saaristo
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Turun saaristo – Mökit ja majoitus

Maailman kauneimmaksi saaristoksi kehuttu, noin 20 000 saaresta muodostuva Turun saaristo on kesälomailijan unelmakohde. Mökkiloma Turun saaristossa alkaa Gofinlandista, josta löydät parhaat vuokramökit ja muun majoituksen juuri toiveidesi mukaan. Etsitpä sitten mökkiä tai huvilaa saariston rauhasta tai majoitusta Turun seudun palvelujen ja tapahtumien läheltä, valikoimassamme riittää vaihtoehtoja eri tarpeisiin.

Turun saaristo on upea lomakohde mihin vuodenaikaan tahansa – lumoava meri, sisäsaariston kauneus, ulkosaarten hiljaisuus ja paikallisen kulttuurin ilmentymät tekevät vaikutuksen jokaisella käyntikerralla. Vaikka omaa autoa ei olisi käytettävissä, voit tulla Turun saaristoon myös linja-autolla, polkupyörällä, moottoripyörällä tai veneellä. Turun saaristossa voit liikkua saarten välillä kätevästi siltoja pitkin ja losseja hyödyntäen.

Nähtävää Turun saaristossa

Laaja alue Turun saaristosta kuuluu Saaristomeren kansallispuistoon. Turun saariston tunnetuin matkailuvaltti kansallispuiston ja valloittavan luontonsa ohessa on Saariston Rengastie, joka on avoinna kokonaisuudessaan toukokuusta elokuun loppupuolelle. Syksystä kevääseen Iniön ja Houtskarin väliset yhteydet ovat suljettuina, mutta muita palveluja ja majoitusta Turun saaristossa on tarjolla ympäri vuoden.

Saariston Rengastien tai lyhyemmän Pikku Rengastien kiertäminen onkin mainio tapa tutustua Turun saaristoon. Reittien varsille jää idyllisiä saaristokyliä, lähiruokaa tarjoavia ravintoloita ja majataloja, museoita, saaristokirkkoja ja muita historiallisesti merkittäviä kohteita sekä silmiä hiveleviä merimaisemia. Majoitus Saariston Rengastien varrelta löytyy kätevästi Gofinlandin avulla.

Turun saariston nähtävyyksiin kuuluvat tietysti myös majakat, joista tunnetuimmat ovat Bengtskärin ja Utön majakat. Mielenkiintoinen käyntikohde Turun saaristossa on myös historiallinen Seilin saari, jossa toimi aikoinaan leprasairaala ja myöhemmin mielisairaala. Nykyisin Seilin saari on matkailukäytössä, ja kesäaikana Seilissä järjestetään opastettuja kierroksia päivittäin.

Turun saariston aktiviteetit

Vaikka tarkoituksena olisikin majoittua Turun saaristossa vuokramökin suojissa, ei koko lomaksi kannata lukkiutua sisätiloihin. Saaristoluonto tarjoaa valtavasti tekemistä ja näkemistä ympäri vuoden. Melo tai SUP-lautaile luotojen suojaamilla tyynillä vesillä, kalasta kallioilla, patikoi Turun saariston luontopoluilla tai tutustu maailman kauneimpiin maisemiin polkupyöräillen, purjehtien tai veneillen. Etsi Turun saariston geokätköjä, bongaa lintuja tai lähde hyljesafarille – saariston kesäaktiviteettien lista on loputon.

Talvella Turun saaristo tarjoaa lumipeitteineen rauhaa ja hiljaisuutta, jollaista on vaikea löytää mistään muualta. Hiihdä, lumikenkäile tai retkiluistele saariston reiteillä tai tutustu talviseen saaristoon moottorikelkkaillen. Vuokraa mökki Turun saaristosta ja pulahda mökkisaunan löylyistä suoraan avantoon tai lähde pilkille meren jäälle. Vuokramökki on erinomainen tukikohta saaristoseikkailulle ympäri vuoden.

Majoitus Turun saaristossa

Mökin vuokraaminen Turun saaristosta mahdollistaa rentouttavan loman upean luonnon keskellä. Majoitus vuokramökissä antaa mahdollisuuden keskittyä pelkkään oleskeluun tai viettää loma erilaisten saariston aktiviteettien – muun muassa kalastuksen, veneilyn, melonnan ja retkeilyn – parissa. Tutustu tarjontaamme ja löydä sinulle sopivin mökki Turun saaristosta, olitpa matkalla yksin, kaksin, perheen tai kaveriporukan kanssa.

Katso lähialueilta myös

Lue myös