Ukkohalla

Ukkohalla
vuokramökit, majoitus ja aktiviteetit

Tutustu vuokramökkeihin

Ukkohalla – Mökit ja majoitus

Löydä parhaat mökit ja viihtyisin majoitus Ukkohallasta Gofinlandin avulla. Ukkohallan ja Hyrynsalmen vuokramökit pitävät sisällään laajan valikoiman erikokoisia ja -tasoisia mökkejä hiihtokeskuksen lähellä sijaitsevista vuokramökeistä Hyrynsalmen maisemia koristaviin hyvin varusteltuihin hirsihuviloihin.

Ukkohallan hiihtokeskus sijaitsee Hyrynsalmen kunnassa Kainuun vaarojen keskellä, noin 90 kilometriä Kajaanista pohjoiseen. Ukkohalla tarjoaa matkailijoille elämyksiä kaikkina vuodenaikoina. Ukkohallan kauniit maisemat, laskettelukeskusten kymmenet rinteet ja maailman pohjoisin wake park -lautailupuisto tekevät Ukkohallasta erinomaisen lomailukohteen ympäri vuoden. Ukkohallassa onkin erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon, lumilautailuun, lasketteluun sekä lukuisiin muihin talviaktiviteetteihin. Kesäisin Ukkohallassa ja sen lähimaastossa voi harrastaa muun muassa pyöräilyä, wake-lautailua ja melontaa – eikä sovi unohtaa ruskaretkeä värikkäinä hehkuviin vaaramaisemiin.

Ukkohallan palvelut

Ukkohallan rinteiden juuressa sijaitsee uimaranta, kuntosali, useita ravintoloita, 6-ratainen keilahalli sekä kylpylä, jossa kelpaa rentoutua aktiivisen päivän päätteeksi. Ukkohallan kylpylän lukuisat uima-altaat, ainutlaatuinen saunamaailma sekä hemmotteleva hoito-osasto hellivät rinteessä kipeytyneitä lihaksia ja lepuuttavat mieltä. Samalla voi ihastella Syväjärven silmiä hivelevää rantamaisemaa.

Samassa rakennuksessa maisemakahvila Ukko Cafen ja saunamaailman kanssa sijaitsee myös elintarvikekauppa Halla Market, josta Ukkohallassa lomailevat matkailijat löytävät niin tuoretta leipää ja leivonnaisia, elintarvikkeita ja päivittäistavaroita kuin matkamuistoja ja paikallisia kainuulaisia kädentöitä.

Ukkohallan aktiviteetit ja ulkoilureitit

Kainuun vaarojen keskellä kohoavat laskettelukeskukset Ukkohalla ja Paljakka ovat rinteineen, hiihtohisseineen ja palveluineen laskettelijoiden käytössä yhdellä lipulla. Kahden keskuksen rinteet tarjoavat vaihtoehtoja niin aloitteleville kuin kokeneille laskijoille, ja laskettelukeskusta voi vaihtaa kätevästi vaikka kesken päivän. Jos laskettelu tai lumilautailu ei innosta, kuluvat talvipäivät Ukkohallan 160 kilometrin maastohiihtoverkoston hoidetuilla laduilla. Hauskaa talvista tekemistä Ukkohallassa tarjoavat myös lumikenkäretket tykkylumen täydentämiin vaaramaisemiin sekä omatoimiset tai opastetut moottorikelkkaretket.

Kaapelilautailun ja SUP-lautailun lisäksi Ukkohallassa on runsaasti vaihtoehtoja kesäisille aktiviteeteille. Ukkohallan ja Paljakan ympäristöstä löytyy kattava ja monipuolinen retkeily- ja vaellusreittien verkosto, joka tarjoaa upeita luontokohteita ja eritasoisia reittejä, jotka sopivat niin vasta-alkajille kuin kokeneille vaeltajille. Koe luonnonvarainen vesiputous Komulanköngäs, jännittävä Pirunkirkko jokikanjoneineen, kierrä 60 kilometrin mittainen Köngäskierros tai suuntaa legendaariselle UKK-vaellusreitille. Yhdistä patikointiin geokätköily – Ukkohallan geokätköjä etsiessä voi tehdä todellisen Tour de Ukkohallan.

Majoittuminen Ukkohallassa

Ukkohallassa lomaillessasi voit valita mieleisesi majoituksen joko suoraan rinteiden lähettyviltä tai kauempaa luonnon keskeltä, missä ainoat häiriötekijät ovat ympäristön omat äänet – lintujen laulu, sirkkojen viserrys tai metsässä asustelevan ketun ujellus.

Mökkejä Hyrynsalmesta löytyy laidasta laitaan, aina kevyemmin varustelluista vuokramökeistä hulppeisiin luksusluokan hirsihuviloihin ja kaikkea siltä väliltä. Lähditpä kauniiseen Kainuuseen yksin, kaksin tai isommalla porukalla, Ukkohallan mökkitarjonnasta löytyy jokaiseen tarpeeseen sopiva vaihtoehto.

Vuokramökki toimii erinomaisena tukikohtana Ukkohallan monipuolisille aktiviteeteille – vietä yksi päivä rinteessä, toinen lumikenkäillen ja kolmas vaikkapa kylpylän hemmotteluhoidoista nautiskellen. Tervetuloa varaamaan majoitus ja tarpeidesi mukainen vuokramökki Gofinlandin laajasta valikoimasta.

Katso lähialueilta myös