Wild kevo
mökki, Utsjoki, 4+4 henkilöä

Erikoisuus! Yksityismailla Kevon luonnonpuiston sisällä sijaitseva tilava eräkämppä. Täysin omassa rauhassaan luonnonpuiston upeiden maisemien ympäröimänä Wild Kevo tarjoaa hulppeat puitteet kalastukseen Kevojoella. Alueella voi myös harrastaa lintubongausta, kiipeilyä, melontaa, luontoretkiä ja hiihtäen vaeltelua.

Kämpälle ei ole tietä perille. Omistaja kuljettaa kesällä moottoriveneellä järven yli ja opastaa perille, patikoitava matka 2,5 km polkua pitkin. Talvella omistaja kuljettaa moottorikelkalla ja reellä perille. Kuljetukset sisältyvät hintoihin.

Utsjoen keskustasta 20 km etelään, Geärddosjärven rannalla. Järven rantaan 35 m rinnettä pitkin, matkalla portaat, laituri, syvähkö ranta, kova pohja, pieni soutuvene, järven pituus 800 m. Kevojoen rantaan 200 m. Pieni soutuvene käytettävissä myös Madjoklompolossa, Kevojoella on soudettava kanootti ja Kevojärvellä on asiakkaiden käytettävissä korkealaitainen vene ja moottori (10 hv).

Hirsikämpässä 2 tupaa, Esan tupa ja Sepon tupa, jotka molemmat sisältyvät hintaan. Kämppä rakennettu 2010. Saunassa puukiuas ja pata veden lämmitykseen. Vesi sisälle saunaan saadaan kesävesijohdosta. Talvella omistaja tuo veden kelkalla pihaan.
Esan tupa: kerrossänky, jonka alasänky 120 cm leveä ja levitettävä sohva. Parvella 2 patjaa.
Sepon tupa: parisänky (leveys 120 cm) ja levitettävä sohva, lisäksi parvella 2 patjaa.
Iso avoterassi, josta komea näköala järvelle. Kesäkeittiö ja kalankäsittelypaikka. Tilava jääkellari, joka pysyy kylmänä läpi kesän. Ulkokäymälä.

Kämpässä valot ja jääkaappi aurinkosähköllä. Keittovälineenä molemmissa tuvissa kaasukeittimet, lämmityslaitteina puukamiinat.
Pihassa kesäkeittiö, johon myös kesävesijohto tunturipurosta. Lisäksi lähde 200 m. Vettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme sen keittämistä.

Wild Kevo on upea kalastus-ja luontotukikohta Kevojoella. Yksityismaita Kevojoen varrella on yhteensä 8 km:n verran ja ne jatkuvat 5,5 km mökiltä ylävirtaan päin. Välillä on osuus luonnonpuiston aluetta, jonka kautta kalastavat asiakkaat voivat kulkea (kalastuslupa oltava). On huomattava, että luonnonpuiston alueella liikkuminen on sulan maan aikaan kielletty. Liikkuminen on sallittu vain puiston läpin kulkevalla, maisemallisesti erittäin kauniilla Kevon vaellusreitillä. Reitin pituus 63 km.

Talvella puistossa voi liikkua hiihtämällä. Kämpältä voikin tehdä vaellushiihtoja myös luonnonpuiston alueelle.
Geärddosjärvellä on oma, mielenkiintoinen geologinen syntyhistoriansa. Saat siitä asiantuntevaa tietoa mökin omistajalta.

Kalastus: Kevojoessa useita lohipooleja lähietäisyydellä, myös harjuspaikkoja. Geärddosjärvessä on ahventa, rautua ja taimenta. Hyvistä ottipaikoista saat arvokkaita vinkkejä omistajan laatimasta kartasta.
Pilkkiminen on sallittu Geärddosjärvessä, Pikku Kevojärvellä ja Madjoklompolossa.
Kalastusluvat Kevojoelle omistajalta. Lisäksi suoritettava valtion kalastonhoitomaksu.

HUOM! Lohi on rauhoitettu Tenojoen vesistössä kesällä 2021, joten sen pyynti on kielletty. Muiden lajien pyynti on edelleen sallittu.

Metsästys: Kevojoen alueella metsästys on kielletty. Pienriistalupia (kanalinnuista vain riekko) etäämmällä sijaitseville alueille, ks. kohteet 1602 Paistunturi ja 1603 Kaldoaivi (www.eraluvat.fi).

2 kpl kajakkeja vuokrattavissa omistajalta. Hyvä melontareitti esim. Kevojärveltä Mantojärvelle. Kanoottien kuljetuksia omistajalta.

Kauppa, ravintolat ja polttoainemyynti Utsjoella 20 km. Saamen silta ja rajanylityspaikka Norjaan 20 km. Vanhat kirkkotuvat 15 km. Kevon vaellusreitin lähtöpaikkaan 10 km.
Liinavaatteet ovat kämpässä valmiiksi pedattuina.

Perustiedot

Sijainti: Utsjoki
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Wild kevo
Pinta-ala: 60 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 4
Rakennusvuosi: 2010
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 2 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus aurinkopaneelista
Kohdenumero: 1118210

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: juomavesi lähteestä, kamiina
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä
Lisätietoja ulkotiloista: nuotiopaikka

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 1615 €/vko
varaustiedot päivitetty 01.04.2023
varaustiedot päivitetty 01.04.2023

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502
Avaa Google Mapsissa