Sparasuolkoski
mökki, Utsjoki, 4 henkilöä

Erähenkinen mökki Tenojoen rannalla kosken partaalla, soveltuu erinomaisesti kalastajille, riekostajille ja tunturiluonnossa lomaileville. Vene ja moottori vuokrattavissa omistajalta (4 hv, nelitahti, asiakas tuo polttoaineen tai sen voi ostaa myös omistajalta). Omistajan omassa käytössä oleva mökki vieressä (15 m).

Utsjoen keskustasta 40 km lounaaseen, Karigasniemeltä 60 km koilliseen, komeissa maisemissa Tenon rannalla ja Ailigas-tunturin läheisyydessä. Sparrasulkoski lähimpänä kalapaikkana vieressä. Joen rantaan 25 m, jyrkkä törmä rantaan. Hiekkarantainen saari mökin kohdalla vastarannalla, saarelle pääsy veneellä.

Käsin veistetty hirsimökki, rakennettu 1988. Tupakeittiössä vuodesohva, yläkerrassa 4 sänkyä, yläkertaan jyrkät portaat, yläkerrassa viistokatto, pieni terassi mökin edessä. Kesävesijohto tunturipurosta mökin tiskipöytään. Tiskipöydässä on viemäri. Erillinen sauna, etäisyys 50 m. Sauna vanhan mökin päädyssä, saunassa puukiuas ja kiuassäiliö veden lämmitykseen. Vesi saunaan saadaan kesävesijohdolla.
Kesävesijohdon vettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme sen keittämistä. Varhain keväällä ja myöhään syksyllä johto voi jäätyä.

Tenon parhaimpiin kuuluvat kalastuspaikat helposti tavoitettavissa. Mm. maineikas Yläkönkään kalastusalue 14 km:n etäisyydellä. Tenolla on omat yksilöidyt kalastussääntönsä (ks. Lapin ELY-keskuksen julkaisema Tenoinfo-esite, www.ely-keskus.fi). Kalastuslupia Tenojoelle saatavissa Tenon kalastuslupien verkkokaupasta, ks. www.tenonkalaluvat.fi sekä alueen yrityksistä. Veneestä ja soutajasta voi sopia mökin huoltajan kanssa. HUOM! Kesällä 2022 on lohi rauhoitettu Tenojoella. Lupia muiden kalalajien (mm.harjus, meritaimen) pyyntiin on kuitenkin saatavissa.

Metsästys: valtionmaiden pienriistan metsästysalue alkaa puolen kilometrin etäisyydeltä mökistä (ks. kohde 1602 Paistunturi, www.eraluvat.fi).

Kaupat, ravintola ja polttoainemyynti Karigasniemellä 60 km tai Utsjoella 40 km. Näissä paikoissa myös rajanylityspaikat Norjaan. Suomen kauneimmaksi mainittu maisematie Karigasniemi  Utsjoki 45 metrin etäisyydellä, joten autojen äänet kuuluvat. Autolla pääsee mökin pihaan

Perustiedot

Sijainti: Utsjoki
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Sparasuolkoski
Pinta-ala: 40 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 4
Lisävuoteiden määrä: 0
Rakennusvuosi: 1988
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 2 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: sähkövalaistus
Kohdenumero: 1343547

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: sähkölämmitys
Viihde ja ajanviete: TV
Keittiön varusteet: jääkaappi, pakastin, mikroaaltouuni
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: kuivakäymälä erillisessä rakennuksessa
Lisätietoja ulkotiloista: nuotiopaikka
varaustiedot päivitetty 01.12.2022
varaustiedot päivitetty 01.12.2022

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502
Avaa Google Mapsissa