Mieraslompolo wilderness cabin
mökki, Utsjoki, 2+4 henkilöä

Petsikosta 18 km pohjoiseen, Mieraslompolossa, Kaldoaivin erämaan laidalla sijaitseva kahden hirsikämpän muodostama erätukikohta (neliömäärä 50 koostuu kahdesta eri 25-neliöisestä rakennuksesta). Kohde sijaitsee upeassa tunturimaastossa lähellä Utsjoen jokilaaksoa.

Pääkämppä 25 m²: tuvassa kaksi sänkyä, keittonurkkaus, kahden levyn kaasukeitin, puukamiinalämmitys, valaistuksena öljylamput ja kynttilät, puulämmitteinen sauna samassa rakennuksessa.
Majoituskämppä 25 m²: leveä laveri ja kerrossänky, puukamiinalämmitys, kynttilävalaistus.

Kylmäkaivo viileäsäilytystilana. Saunaan vesi lähistöllä olevasta purosta/lammesta tai kaivosta, juomavesi kannattaa tuoda mukana. Kaikissa 3 rakennuksessa on aurinkosähköjärjestelmä, jolla voi ladata vähän sähköä kuluttuvia laitteita (esim. laturi, läppäri, radio tms). Sähkön riittävyyttä ei voida taata, joten varauduthan myös kynttilä- tai öljylyhtyvalaistukseen. Ulkotulentekopaikka, savustuslaatikko, soutuvene. Naapuriin ei näköyhteyttä.

HUOM: kolmas, 2015 valmistunut hirsikämppä 45m²+parvi (max kuudelle) varattavissa lisämaksusta suoraan omistajalta. Kolmannessa kämpässä on tupa (2 vuodetta), makuusyvennys (140 cm parisänky), parvi (3 runkopatjaa lattialla) ja keittiö, jossa kaasuliesi, jääkaappi ja astiasto. Terassilta avautuu hieno maisema yli Utsjoen. Tähän lisämaksulliseen kämppään eivät lemmikit ole sallittuja. Sitä ei vuokrata muille asiakkaille silloin kun Mieraslompolossa on varaus. ERÄKÄMPPÄ: Eräkämpät soveltuvat parhaiten tukikohdaksi kalastus- vaellus- tai metsästysreissulle. Eräkämppien varustelu ja taso on usein muita lomamökkejä vaatimattomampi. Kohdetta ei esilämmitetä ennen varauksen alkua. Kämpän siivouksesta loman aikana ja jälkeen huolehtii asiakas. Pitkien etäisyyksien takia huolto ei tarkasta kämppää kaikkien asiakkaiden jälkeen. Jos kohde on saapuessasi siivoamatta tai siellä on puutteita, ota välittömästi yhteyttä kohteen huoltajaan soittamalla. Asiakkaan tulee tuoda omat lakanat ja pyyhkeet mukanaan (ei ole vuokrattavissa). Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.
Utsjoki 40 km, Ivalon lentokenttä 120 km, Kevon luonnonpuisto 10 km (www.luontoon.fi/kevo).

Erätukikohta sijaitsee maisemiltaan upean Mierasjärven läheisyydessä (3km), jonka rannassa on myös kohteen vene asiakkaiden käytettävissä.
Kohde soveltuu erityisesti kalastajille koska läheiset tunturijärvet ja -purot sekä 40 km päässä virtaava lohijokena tunnettu Teno tarjoavat kalastusmahdollisuuksia. Kelkkakelien aikaan on mahdollista saada maastoliikennelupa lähijärville pilkkimistä varten.
Tukikohta soveltuu hyvin myös Kaldoaiviin suuntautuvien vaellusten tukikohdaksi, vaellusreittinä voi käyttää esim. Vetsijärvelle johtavaa maastouraa (www.luontoon.fi/kaldoaivi).
Tukikohta soveltuu erinomaisesti myös riekonmetsästäjille, pääseehän yhdelle Suomen parhaalle metsästysalueelle heti kämpän portailta. Pienriista-alue: 1309 Kaldoaivi (www.eraluvat.fi).

Yleiskalastusoikeuden perusteella voi järvissä ja lammissa (pois lukien erityisvedet) kalastaa yhdellä vieheellä kalastonhoitomaksulla. Laajemmat kalastusalueet Utsjoen erämaiden järviin ja virtaaviin vesiin tavoittaa Metsähallituksen vapalupa 1574 Utsjoen Erämaa (www.eraluvat.fi).
HUOM! Kalastaja on velvollinen selvittämään voimassa olevat kalastusrajoitukset. Lisätietoja voimassa olevista rajoituksista kämpällä olevassa infokansiossa. Tenojoen kalastussäännöt, infoa Tenon luvista sekä tarkempi vesistöaluekartta löytyy netistä osoitteesta: www.utsjoki.fi. Kartassa näkyy rantakalastusalueet ja soutuväylät.

Autolla pääsee mökin pihaan kesällä, loppuosa tiestä voi olla huonokuntoinen. Keväällä/syksyllä autopysäköinti n. 250 m päässä päätien varrella.

Perustiedot

Sijainti: Utsjoki
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Mieraslompolo wilderness cabin
Pinta-ala: 50 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 2
Lisävuoteiden määrä: 4
Rakennusvuosi: 1998
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 1 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: valaistus öljylampuilla
Kohdenumero: 183387

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: lämmitys puu-uunilla, juomavesi haetaan itse, kamiina
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ei vesijohtoa: käyttövesi kannetaan vesistöstä tai kaivosta
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 470 €/vko
varaustiedot päivitetty 19.03.2019
varaustiedot päivitetty 19.03.2019

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502
Avaa Google Mapsissa