Riekkojärvi, eräkämppä
mökki, Utsjoki, 2+3 henkilöä

Rovaniemeltä 380 km pohjoiseen, Utsjoelta 40 km kaakkoon, sijaitsee Kaldoaivin erämaa-alueella (Suomen suurin erämaa-alue) Keskimmäisen Riekkojärven saaressa tiettömän taipaleen takana. Etäisyys rantaan 30 m, matala ranta, pehmeä pohja. Soutuvene käytettävissä, omistajalta voi myös vuokrata jokiveneen ja moottorin 5hv.
Patikka-tai hiihtomatka noin 20 km Skalluvaaran poroerotuspaikalta.
Mökin vuokraaja voi ajaa moottorikelkalla tai mönkijällä kohteeseen, Utsjoelta myös moottorikelkkareitti Riekkojärville, etäisyys lähimmillään mökistä noin 1 km. Mökin vuokraaja voi hakea Metsähallitukselta moottorikelkkailuluvan, joka oikeuttaa liikkumaan viiden kilometrin säteellä pilkkijärvillä. Mökin omistajan kanssa voi sopia kuljetuksista ja opastuksista kohteeseen.

Höylähirsimökki, rakennettu 1995. Tupakeittiössä 2 laveria, suljetulla parvella 3 patjaa (parvelle jyrkät portaat), avokuisti. Erillinen sauna 20 m, löylyhuone ja pukeutumistila.
Mökissä on lämmityslaitteena Wallox-dieselöljylämmitin ja puukamiina. Vesi mökkiin ja saunaan saadaan kantamalla järvestä, talvella vesipaikka joessa, etäisyys noin 150 m. Tiskipöydässä on viemäri. Kamiinan torveen on liitetty vesisäiliö, josta lämmin vesi esim. tiskaamiseen.
ERÄKÄMPPÄ: Eräkämpät soveltuvat parhaiten tukikohdaksi kalastus- vaellus- tai metsästysreissulle. Eräkämppien varustelu ja taso on usein muita lomamökkejä vaatimattomampi. Kohdetta ei esilämmitetä ennen varauksen alkua. Kämpän siivouksesta loman aikana ja jälkeen huolehtii asiakas. Pitkien etäisyyksien takia huolto ei tarkasta kämppää kaikkien asiakkaiden jälkeen. Jos kohde on saapuessasi siivoamatta tai siellä on puutteita, ota välittömästi yhteyttä kohteen huoltajaan soittamalla. Asiakkaan tulee tuoda omat lakanat ja pyyhkeet mukanaan (ei ole vuokrattavissa). Käyttövettä ei tutkita vuosittain, joten suosittelemme juomaveden keittämistä varmuuden vuoksi.

Omistajalta kuljetuksia asiakkaan toiveen mukaan kelkalla, mönkijällä ja maastoautolla sekä opastuksia kalavesille ja riekkomaille. Husky-ja porosafareita, moottorikelkkojen, suksien ja lumikenkien vuokrausta.

Riekkojärvi sopii erinomaisesti kalastuksen (myös pilkki) tai pienriistan metsästyksen tukikohdaksi.
Vetsijoki on Jäämereen laskevan Tenojoen sivujoki ja se on lohen tärkeä lisääntymisjoki. Muita kalalajeja ovat taimen ja harjus. Alueen vesissä on myös runsaasti mm. haukea ja ahventa. Omistajalta lohensoutupalveluja sopimuksen mukaan (Tenojoella).

Kalastus: Erämaassa saa onkia ja pilkkiä ilman lupaa, ei kuitenkaan lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikoissa. Kalastajan on tarkistettava kalastusrajoitukset osoitteesta kalastusrajoitus.fi!
Muuta kalastusta varten on suoritettava kalastonhoitomaksu (18-64 -vuotiaat), ks. www.eraluvat.fi tai lunastettava asiaankuuluva kalastuslupa, ks. kohde 1571 Vetsijoki (www.eraluvat.fi). Huom! Vetsijoessa on yksityisvesialueita, jotka eivät kuulu lupa-alueeseen.

Metsästys: Pienriistan metsästys (kanalinnuista vain riekko, vesilinnut ja jänis), ks. kohde 1603 Kaldoaivi (www.eraluvat.fi).

Perustiedot

Sijainti: Utsjoki
Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Riekkojärvi, eräkämppä
Pinta-ala: 30 m²
Makuuhuoneiden määrä: 0
Vuodepaikkojen määrä: 2
Lisävuoteiden määrä: 3
Rakennusvuosi: 1995
Kohteen ominaisuuksia: takka
Sauna: sisäsauna
Luokitus: 1 Lomarenkaan luokitus (1-5 tähteä)
Lisätietoja: valaistus kynttilöillä
Kohdenumero: 686819

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Lisätietoja: juomavesi haetaan itse, kamiina
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: ulkokäymälä

Hintatiedot

Näytä listahinnasto
Hinnasto on vuokranantajan ilmoittama. Lopullinen hinta vahvistetaan varauksen yhteydessä.
Hinnat alkaen
  • 880 €/vko
varaustiedot päivitetty 30.11.2020
varaustiedot päivitetty 30.11.2020

Kohdetta vuokraa

Lomarengas Oy
myynti@lomarengas.fi
Katso yhteystiedot
Sörnäisten rantatie 29
00500 Helsinki
Puh. 0306 502 502
Avaa Google Mapsissa