Luotsitupa majakkasaaressa
mökki, Uusikaupunki, 4 henkilöä

Majakkamatkalle majoittuen vanhalla luotsiasemalla! Isossakarissa retkitukikohtanne on yksi Suomen parhaiten säilyneistä luotsituvista. 

180 hehtaaria suurella Isonkarin saarella on majakan lisäksi paljon muutakin nähtävää. Voitte retkeillä saaren metsissä ja niityillä, tutkia harvinaisia kasveja ja bongata lintuja, sekä tunnelmoida rannattoman horisontin äärellä. Saarta ympäröivät Selkämeren kirkkaat vedet, ja mainingit lyövät rantaan Ruotsista asti. Isonkarin nimikkolintujen riskilöiden aamutoimet ovat vertaansa vailla – nekin pääsette näkemään yöpymällä saaressa! 

Isonkarin vanha luotsitupa

Kauas merelle näkyvä valkoinen helmi korkealla kalliolla on Isonkarin vanha luotsitupa. Se on rakennettu vuonna 1858 ja sen torni nelisenkymmentä vuotta myöhemmin 1800-luvun lopussa. Luotsituvan palvelusaika päättyi vuonna 1965 kun saaren uusi luotsiasema valmistui. Vuosina 1965-1971 tupa toimi lintuasemana, ja sen jälkeen luotsitupa oli lähinnä luotsi-/merenkulkulaitoksen henkilöstön vapaa-ajan käytössä. 

Nykyään luotsitupa palvelee matkailua. Isonkarin lammaspaimenet majoittuvat tuvassa keskikesällä, ja tupa on muiden matkailijoiden käytössä varhaisesta keväästä pitkälle syksyyn. Tupaan voi majoittua maks. neljä henkilöä. 

Varustelu

Luotsitupa on nostalgisen hyvässä kunnossa. Sisustus henkii mennyttä aikaa, ja modernit kodinkoneet takaavat mukavan saariloman. Juoma- ja käyttövettä tuodaan tuvalle Majakkamestarin talolta kanistereissa, mutta juoksevaa vettä tai viemäröintiä

Perustiedot

Sijainti: Uusikaupunki
Isokari (majakkasaari, Selkämeren kansallispuisto), 23500 UUSIKAUPUNKI

Näytä sijainti kartalla
Loma-asuntotyyppi: mökki
Loma-asunnon nimi: Luotsitupa majakkasaaressa
Pinta-ala: 40 m²
Makuuhuoneiden määrä: 2
Vuodepaikkojen määrä: 4
Rakennusvuosi: 1858
Peruskorjausvuosi: 2013
Sauna: pihasauna
Kohdenumero: 697790

Ominaisuudet

Lemmikit sallittu: sallittu
Tupakointi sallittu: ei sallittu
Lisätietoja: Luotsituvan pihassa on moderni, siisti kuivakäymälä. Saunaan pääsee majakalla: Majakkamestarin pihasauna sijaitsee n. 800 m päässä luotsituvalta. Vuokrahintaan sisältyy oma, tunnin saunavuoro lauantaisin, tiistaisin ja torstaisin. Muina päivinä saunaan pääsee miesten/naisten yhteisvuorolla.
Rannan tyyppi: meri
Rannan kuvaus: Sileitä avokallioita ja Selkämeren kirkkaat vedet. Luotsituvan lähin ranta on saaren paras hiekkaranta, jolla uimakoppi vaatteiden vaihtoon.
Viihde ja ajanviete: radio
Keittiön varusteet: ruoanlaittovälineet, mikroaaltouuni, uuni, pakastin, kahvinkeitin, liesi, jääkaappi
Materiaalien ja varusteiden kuvaus: Keittiö on varusteltu neljälle henkilölle (ruuanvalmistusvälineet, astiasto). Modernit kodinkoneet takaavat mukavan saariloman.
Tilat ja varustelu: puucee
Ulkotilat: grilli
Vapaa-ajan aktiviteetit: sukeltaminen, marjastus/sienestys, nähtävyyksien katselu, kalastus
Lisätietoja vapaa-ajan aktiviteeteista: Omatoimisia aktiviteetteja luonnonkauniissa saaressa: luontopolku, lasten ja lapsenmielisten seikkailupolku, paljasjalkapolku, pihapelejä. Mielenkiintoista flooraa ja faunaa vaativallekin luontoharrastajalle. Vapaa sisäänpääsy majakkaan oppaan kanssa tehdyn kierroksen jälkeen.

Liikenneyhteydet ja etäisyydet

Liikenneyhteydet: Edestakaiset matkat Uudestakaupungista Isoonkariin sisältyvät luotsituvan vuokrahintaan. Kuljetusten aikataulu on - meno Uudestakaupungista perjantaina tai sunnuntaina klo 15 - paluu Isostakarista sunnuntaina tai perjantaina klo 16

Kohdetta vuokraa

Isokari
info@isokari.fi
Katso yhteystiedot
Pietolankatu 6 A
23500 Uusikaupunki
Puh. 0401866350
Avaa Google Mapsissa