Aktiviteetti

Wäinölän Syyspäivä 25.9.2022

Vihti

SYYSPÄIVÄNTASAUS ja KARHUNPÄIVÄ

Syyspäiväntasaus 25.9. on päivä, jolloin Aurinko siirtyy taivaanpallon pohjoiselta puoliskolta eteläiselle. Syyspäiväntasauksen jälkeen yö tulee Pohjolassa pidemmäksi kuin päivä. Syys-Mattina 21.9. karhun uskottiin menevän talviunilleen ”Matista karhu maata panee ja Matista ylös nousee”. Wäinölässä juhlitaan näitä kahta syksyn tapahtumaa samassa juhlassa sunnuntaina 25.9.

Ohjelman alussa nautimme yrttiteetä kaurakeksin kera ja sukellamme sadonkorjuun teemaan nuotion äärellä. Laulamme yhdessä metsässä, jonka jälkeen siirrymme tunnelmalliseen Wäinölän hirsitupaan, missä sukellamme karhumytologiaan ja juhlimme Karhunpeijaisia. Ohjelma on kaksikielinen, suomi ja englanti. Ohjelman jälkeen on lisämaksulla mahdollisuus ruokailuun.

Esiintyjät

ULLA HILLEBRANDT

Ulla on taiteilija, laulaja ja viulisti, perinnetaitaja ja kansanmuusikko sekä kansantanssi-ja luontoyhteys-ohjaaja. Ullan työskentelyssä kansanperinne, musiikki ja metsämytologia yhdistyvät sielukkaaksi kokonaisuudeksi.

GABRIELA ARIANA

Gabriela on ekologinen taiteilija, tanssitaiteilija, laulaja, kehoterapeutti sekä esivanhempien perinteen kantaja ja siirtymäriittien taitaja. Gabrielan työskentely pohjautuu ekosomatiikan periaatteisiin ja ilmaisutaiteeseen. 

MAGDALENA MÖLSÄ

Taiteilijanimellä Vaskilintu esiintyvä Magdalena, on vokalisti ja rituaalimuusikko. Häntä inspiroi parantavat terapeuttiset aspektit seremoniallisessa musiikissa sekä kehollistettu holistinen äänityö. 

VESA-MATTEO PILUDU

Kansanperinteen tutkija ja asiantuntija.

OHJELMA

  • 15:00 Yrttijuoma Wäinölän nuotiopaikalla ja ohjelmaa metsässä, mikäli sää sallii

  • 16:00 Ohjelma jatkuu Wäinölän hirsituvassa

  • 17:00 Ohjelma päättyy ja ruokailu alkaa

RUOKAILU 

Metsäsienipiirakka ja syksyinen salaatti, myös gluteenittomana

HINTA: 15 €/ aikuinen ja avustajat, 7 €/lapset

ESTEETÖN TILAISUUS

Wäinölä on esteetön, nuotiopaikalle ja tupaan pääsee pyörätuolilla ja vieressä on esteetön kuivakäymälä.

MYYTTINEN METSÄRETKI

Syyspäivää odotellessa voit katsoa Myyttisen Metsäretken, missä kerrotaan tarinaa karhun elämästä ja karhumytologiasta.

WÄINÖLÄ

Nuuksion Wäinölä on ainutlaatuinen tapahtumatila metsän keskellä, Nuuksion kansallispuiston kainalossa. Wäinölässä suomalaiset perinteet ovat kunniassa, se on saanut nimensä Kalevalan suuren sankarin Väinämöisen kotikylästä ja rakennettu rautakauden tapaan käsinveistetystä hirrestä. Suuri tulisija tuo tunnelmaa ja lämpöä, taljoilla ja ryijyillä peitetyille penkeille mahtuu 40 henkilöä. 

WÄINÖLÄN VUODENKIERTO

Vuodenkierron juhlia vietetään Wäinölässä sunnuntaisin klo 15-17. Vuodenkierto herättää henkiin ja uudistaa vanhat perinteet ja elävöittää ne taiteen keinoin. Lue lisää Vuodenkierrosta sivuiltamme.

Lämpimästi tervetuloa!

Jaa Facebookissa

Perustiedot

Lisätiedot: Tervetuloa
Soveltuvuus: kaiken ikäisille
Vaativuus: helppo
Kelpoisuus: kaikille
Vakuutukset: vastuuvakuutettu
Osoite: Paratiisintie 115, 03300, Otalampi
Kielet: suomi englanti
Linkit: http://www.nuuksiontaika.fi/en

Varaa heti

Järjestäjä

Nuuksion Taika Oy
Paratiisintie 115
03300 Otalampi
+358 505050869 info@nuuksiontaika.fi
Avaa Google Mapsissa